.

Μετά τα γυαλιά της Google τώρα και τα αντίστοιχα γυαλιά για τους Αστυνομικούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Μετά τα γυαλιά της Google τώρα και τα αντίστοιχα γυαλιά για τους Αστυνομικούς


Τα γυαλιά που ποζάρει η όμορφη Βρετανίδα Αστυνομικός  στην παραπάνω φωτογραφία μοιάζουν πολύ  με τα  Google glasses,
μόνο που λέγονται Golden-i και προσφέρουν πολύ περισσότερες δυνατότητες στο χρήστη τους. Τα ειδικά αυτά  γυαλιά διαθέτουν  υπέρυθρη ακτινοβολία και οι χρήστες τους θα  έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν ύποπτα πρόσωπα, να εξερευνούν χώρους ακόμη και πίσω από τοίχους και να «σκανάρουν» πινακίδες αυτοκινήτων. Η τεχνολογία που διαθέτει δεν είναι πρωτόγνωρη αλλά ο τρόπος χρήσης του και η εύκολη μεταφορά του θα κάνει τους Βρετανούς Αστυνομικούς να δείχνουν ρόμποκοπ...με την καλή έννοια.  Η συσκευή λειτουργεί με αισθητήρες κόρης και κεφαλιού όπως τα Google glasses. Δηλαδή εκεί που θα εστιάζει η κόρη του ματιού θα επικεντρώνει και το εύρος της εικόνας των γυαλιών. Οι εντολές θα είναι φωνητικές προκειμένου να μπορεί ο αστυνομικός να έχει ελεύθερα τα χέρια του ενώ το χρησιμοποιεί, κάτι που είναι πολύ βασικό.
Επίσης το gadget αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βιντεοσκοπούν με κάμερα 14 megapixels και να ανατρέχουν σε χάρτες.
Η Βρετανική Αστυνομία θα έχει τα γυαλιά διαθέσιμα απο το καλοκαίρι. Παρά τον αρχικό προγραμματισμό τα γυαλιά αυτά να κατασκευαστούν αποκλειστικά για την Αστυνομία, η κατασκευάστρια εταιρεία προσανατολίζεται  στην κατασκευή ανάλογου gadget για την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.