.

Αγάπη μου συρρίκνωσα την Αστυνομία! Ποιο είναι το σχέδιο τρόικας και υπουργείου, ΕΛ.ΑΣ. των 40.000 και πολλοί ... σεκιούριτι ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αγάπη μου συρρίκνωσα την Αστυνομία! Ποιο είναι το σχέδιο τρόικας και υπουργείου, ΕΛ.ΑΣ. των 40.000 και πολλοί ... σεκιούριτι



Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που θέλουν δραστική μείωση του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα και κυρίως του ξένου Τύπου, που ... κάτι παραπάνω ξέρουν σε ότι αφορά στα κελεύσματα της τρόικας και των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στόχος του υπουργείου που αυτή την στιγμή διεκπεραιώνει ρόλο εντολοδόχου και απλού εφαρμοστή των οδηγιών της τρόικας, είναι να
συρρικνώσει την Αστυνομία στο μέγιστο δυνατό βαθμό κι από την άλλη να διογκώσει τη βιομηχανία της πιστοποιημένης παροχής ιδιωτικής ασφάλειας, που όμως θα βρίσκεται σε ευθεία και σταθερή σύνδεση με τα κέντρα πληροφοριών της Αστυνομίας.
Δεν θα είναι λοιπόν η Blackwater αυτή που θα έρθει για ν' αναλάβει καθήκοντα φύλακα και ανθρωποφύλακα, αλλά πολλές εγχώριες και ξένες Blackwater που όπως είπαμε θα συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, αλλά και από την συνθετική ανάλυση των διαθέσιμων πηγών και στοιχείων, η Αστυνομία προορίζεται να συρρικνωθεί μεταβατικά σ' ένα μηχανισμό το πολύ των 40.000 υπηρετούντων, με την αρχή να έχει ήδη γίνει με το διετές πάγωμα των προσλήψεων και την ποσόστωση στην εισαγωγή των αστυνομικών Σχολών για κάποια ακόμη χρόνια. Ίσως να μην απαιτηθεί η διαδρομή της πενταετίας για να εκπληρωθεί το πρόγραμμα της ... ταχείας τήξης, καθώς οι διαφαινόμενες μισθολογικές περικοπές οδηγήσουν γρηγορότερα του αναμενομένου και μεγαλύτερο από τον "προσδόκιμο" αριθμό εν ενεργεία αστυνομικών στην πόρτα της εξόδου.
Θα προηγηθεί φυσικά η "αναδιάρθρωση" των υπηρεσιών και κυρίως του νέου καθηκοντολογίου, με το οποίο η Αστυνομία θ' απαλλαχθεί από πάρεργα και εναλλακτικές δραστηριότητες ώστε απερίσπαστη ν' αφιερωθεί στο έργο της πρόληψης και κυρίως της καταστολής.
Για το πως θα γίνει μεταβατικά και πως ξεκίνησε ήδη να συντελείται η αντικατάσταση του προσωπικού μόνιμης απασχόλησης και με κεκτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα από στρατιές φθηνών υπαλλήλων μιας χρήσης σε επόμενο ρεπορτάζ.


Πηγη bloko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.