.

ΠΟΕΠΛΣ: Καταγγέλλουμε τον Υπουργό ΝΑ και καλούμε τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να μην προβεί στις κρίσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΠΟΕΠΛΣ: Καταγγέλλουμε τον Υπουργό ΝΑ και καλούμε τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να μην προβεί στις κρίσεις

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του με θέμα το Σχέδιο Νόμου για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» και το Σχέδιο Π.Δ. για τον «Οργανισμό του Υ.Ν.Α.» αποφάσισε ομόφωνα: 

1. Να καταγγείλει τον Υπουργό Ν.Α. κ. Κωστή Μουσουρούλη:

α) Για την απαράδεκτη τακτική του, ο οποίος επί μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθεί εν κρυπτό να διαλύσει, να αποψιλώσει, να ισοπεδώσει και να ακυρώσει το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οριοθετώντας το, εντός των στενών ορίων και πλαισίου του Υπουργείου.

β) Για την υποβάθμιση του επιχειρησιακού ρόλου του Σώματος όπου σύμφωνα με τα σχέδια του συρρικνώνει νευραλγικές υπηρεσίες, ακυρώνει δομές και λειτουργίες όπως ο Κλάδος Οικονομικού και η Δ/νση Προμηθειών κ.λ.π., χωρίς τις οποίες είναι αδύνατο να λειτουργήσει ένας Οργανισμός σαν το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης το κάνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο καταργώντας το δεύτερο συνθετικό του ονόματος του Αρχηγείου αυτό της «Ελληνικής Ακτοφυλακής». 

γ) Για την αλλοίωση του χαρακτήρα του Σώματος, την αλλαγή της φιλοσοφίας του ρόλου και της αποστολής του, τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων, την κατάργηση του συστατικού και ιδρυτικού νόμου Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επαναφέροντας αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος που δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις της χώρας.

δ) Για την αδιαφορία του απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη χρηματοδότησης και στις τεράστιες περικοπές του προϋπολογισμού, του φτάνοντας στο όριο του σκληρού πυρήνα των δαπανών του, που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας.

ε) Για την μη υιοθέτηση προτάσεων και ρυθμίσεων που αφορούν σειρά εκκρεμοτήτων και θεμάτων του προσωπικού.

στ) Για την απαξίωση του συνόλου των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για των οποίων τα προβλήματα, δεν φρόντισε να ενημερωθεί καθ’ όλο το διάστημα της θητείας του ως Υπουργού.

Δεν φρόντισε να αφουγκραστεί τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν διπλή μάχη: 

i)    ως εργαζόμενοι προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα και στους Έλληνες πολίτες που τόσο πολύ τις έχουν ανάγκη και

ii)    ως άνθρωποι και οικογενειάρχες που πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι μισθολογικές απώλειες, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα απλήρωτα πλεύσιμα, οδοιπορικά, επιδόματα κινδύνου προφανώς δεν του λένε απολύτως τίποτα και δεν του προκαλούν την ανάγκη ούτε για ηθική συμπαράσταση.

2. Να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της 13ης Μαρτίου 2013 στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα παραπάνω θέματα.

3. Να καλέσει τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την ηγεσία του Σώματος:

α) Να μην προβούν στις ετήσιες τακτικές κρίσεις  των Ανώτατων – Ανώτερων – Κατώτερων Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετηθούν και να καλυφθούν θέσεις που η πολιτική ηγεσία αμφισβητεί την υπόστασή τους και β) στην περίπτωση που κατατεθεί το Σχέδιο Νόμου και δεν παραμείνει στο ακέραιο ως οντότητα το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προτείνουμε όπως παραιτηθούν σύσσωμοι, αφού δεν θα μπορούν να αντέξουν το βάρος της ηγεσίας που απώλεσε το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

4. Να ενημερώσει όλη την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας για τα μεγάλα και ανυπέρβλητα προβλήματα του Σώματος.

Στον δρόμο αυτό καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση, δίπλα μας, κοντά μας, μαζικά στο πλευρό μας, όπου και όταν χρειαστεί για να δώσουμε την μάχη, να αποτρέψουμε και να ακυρώσουμε στην πράξη, το Σχέδιο αποδόμησης και αποδιοργάνωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.