.

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ για τις αποσπάσεις - μετακινήσεις των συναδέλφων στον Έβρο και στα Κέντρα Κράτησης μεταναστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ για τις αποσπάσεις - μετακινήσεις των συναδέλφων στον Έβρο και στα Κέντρα Κράτησης μεταναστών



Κύριε Αρχηγέ, 
  Τις επόμενες ημέρες λήγει η περίοδος απόσπασης των συναδέλφων μας που μετακινήθηκαν στην περιοχή της Θράκης στα πλαίσια της επιχείρησης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Διανύουμε ήδη τον 9ο μήνα της επιχείρησης ευρείας κλίμακας και τον 2ο χρόνο ενίσχυσης της δύναμης FRONTEX στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. 
  Η εξάντληση των συναδέλφων και των οικογενειών τους από τις συνεχείς μετακινήσεις την τελευταία διετία, σε συνδυασμό με την συνεχή αποδυνάμωση των αστυνομικών Υπηρεσιών από τις οποίες προέρχονται, την καταπόνηση του ήδη πεπαλαιωμένου στόλου των οχημάτων, το τεράστιο οικονομικό κόστος της επιχείρησης που με ένα πρόχειρο υπολογισμό έχει υπερβεί τα 20.000.000 €, χωρίς το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. να έχει ακόμη συμμετάσχει, (γεγονός που αφήνει μετέωρη την εξόφληση των οδοιπορικών υπομνημάτων, παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεση εκκαθάριση) , καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξομάλυνσης των δυσχερειών που τείνουν να αποκτήσουν διηνεκή χαρακτήρα. 
  Κατόπιν των προαναφερομένων προτείνουμε και ζητούμε: 
1) Να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ατέρμονες αποσπάσεις που ταλανίζουν και καταπονούν τους συναδέλφους και αποδυναμώνουν τις Υπηρεσίες των περιοχών από τις οποίες προέρχονται, αφού ήδη έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του φράχτη. 
2) Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των νεοϊδρυθεισών Υ.Φ.Ε.Κ.Α. στις Α.Δ. Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Κορίνθου με έκτακτες μεταθέσεις από τη λίστα μοριοδότησης των τακτικών μεταθέσεων, γεγονός που θα συμβάλει δραστικά στην μείωση των αποσπασμένων και μετακινούμενων προς αυτές τις Υπηρεσίες. 
3) Για τις όποιες συνεχιζόμενες αποσπάσεις να τύχει υλοποίησης η πρόταση των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, ώστε να μετακινηθούν εκεί οι αστυνομικοί που έχουν ως τόπο συμφερόντων τον Έβρο. 
4) Να ρυθμιστεί το ζήτημα της αποζημίωσης πέραν του τριμήνου για όσους επιθυμούν την παράταση απόσπασής τους. 
  Κύριε Αρχηγέ, 
  Το καθεστώς των επαναλαμβανόμενων αντικαταστάσεων μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους γι' αυτό και ζητούμε από μέρους σας την αποδοχή και ικανοποίηση των προαναφερόμενων προτάσεων για τη διασφάλιση των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους από κάθε πλευρά, αλλά και των Υπηρεσιών οι οποίες καθίστανται «κολοβές» λόγω των μετακινήσεων. 
Εικόνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.