.

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια νεαρών κρατουμένων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια νεαρών κρατουμένων




Τα πόδια 12 νεαρών κρατούμενων, εκ των οποίων δύο κορίτσια, έπλυνε χθές, Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέφθηκε το αναμορφωτήριο Μόντι στο Κάσαλ Ντελ Μάρμο, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.
Επρόκειτο για την αναπαράσταση ενός τελετουργικού του Πάσχα, με την οποία ο Ποντίφικας ήθελε να περάσει το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τους απόρους.

Η ενέργειά του παραπέμπει στην - κατά τις Γραφές - πράξη του Ιησού, την τελευταία νύχτα της επίγειας ζωής του, κατά την οποία έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων.

Είναι η πρώτη φορά που Πάπας προβαίνει σε αυτή την ενέργεια σε φυλακές, και η πρώτη φορά που στο τελετουργικό συμμετέχουν γυναίκες.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην ιταλική πρωτεύουσα για να δει από κοντά αυτή τη συμβολική πράξη ταπεινότητας του Ποντίφικα, που είναι καθιερωμένη τη Μεγάλη Πέμπτη από την καθολική εκκλησία.

Ο νέος Πάπας έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια από πολλούς πιστούς με τα κηρύγματα, τις δηλώσεις και τις πράξεις του, ιδίως με τελευταία την απόφασή του να μην μείνει στην πολυτελή κατοικία του Αποστολικού Παλατιού, αλλά σε ξενώνα κληρικών με κοινόχρηστη τραπεζαρία, ώστε να γευματίζει και να δειπνεί καθημερινά μαζί τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.