.

Γαλλική Αστυνομία:Εξοικονομήσαμε εκατομμύρια Ευρώ υιοθετώντας Ελεύθερο Λογισμικό Ubuntu ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γαλλική Αστυνομία:Εξοικονομήσαμε εκατομμύρια Ευρώ υιοθετώντας Ελεύθερο Λογισμικό Ubuntu




Η Γαλλική αστυνομία τα τελευταία χρόνια όπως ανέφερε κατα καιρούς σε ανακοινώσεις της κατάφερε να εξοικονομήσει ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό αλλάζοντας το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών, στα γραφεία των αστυνομικών απο το χρηματιζόμενο λογισμικό Windows στο ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα Linux και συγκεκριμένα στη διανομή Ubuntu, η οποία διανέμεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Αυτό έχει και ώς συνέπεια ότι τα προγράμματα που χρησιμοποιούν είναι δωρεάν με τις αναβαθμίσεις τους υποστηριζόμενα απο διάφορες εθελοντικές και μη κοινότητες.

Οι πρώτες προσπάθειες μετάβασης της Γαλλικής αστυνομίας σε λογισμικό ανοικτού κώδικα άρχισε το 2005, όταν αντικατέστησε το Microsoft Office με OpenOffice.orgις γνωστές σουίτες word,excel κ.λ.π) σε ολόκληρο τον οργανισμό. Ενέκρινε σταδιακά άλλες εφαρμογές ανοικτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των Firefox και Thunderbird. Μετά το λανσάρισμα των Windows Vista, το 2006, αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά τα Windows και να “μεταναστεύσει” στο Ubuntu. Με βάση την επιτυχία του πιλοτικού σταδίου χρήσης του Ubuntu αρχικά σε 5.000 θέσεις εργασίας, προχώρησε στο να στραφούν συνολικά 15.000 θέσεις εργασίας στο Ubuntu α, και στόχος της είναι να εξοπλίσουν ολόκληρο τον οργανισμό, (90.000 θέσεις εργασίας), με τη λειτουργία της διανομή Ubuntu του λειτουργικού συστήματος Linux έως το 2015.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Παρατηρητήριο Ανοικτού Κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει μερικές λεπτομέρειες από μια πρόσφατη παρουσίαση που έδωσε ο αντισυνταγματάρχης της Γαλλικής αστυνομίας Xavier Guimard, ο οποίος λέει ότι “η Γαλλική αστυνομία μπόρεσε να μειώσει ετήσια τον προϋπολογισμό της κατά 70 τοις εκατό, χωρίς να χρειάζεται να μειώσει τις δυνατότητές της. Από το 2004, η χωροφυλακή έχει αποταμιεύσει έως και 50 εκατ. ευρώ αφού με το Ubuntu δεν χρειάζεται πλέον χορήγηση αδειών χρήσης( που χορηγείται έπειτα από αγορά στο λειτουργικό Windows) και το κόστος συντήρησης είναι χαμηλό” καθώς το Linux έχει απλοποιήσει επίσης απομακρυσμένες εργασίες συντήρησης είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών με χαμηλό κόστος είτε μέσω κοινοτήτων που παρέχουν στήριξη δωρεάν. Πιστεύει ότι μετάβαση από το Windows στο Ubuntu θέτει λιγότερα τεχνικά προβλήματα από ό, τι αν είχαν αναβαθμίσει τα Windows xp σε Windows Vista όπως σχεδίαζαν αρχικά.




"Η μετάβαση από το Microsoft XP σε Vista δεν θα μας είχε φέρει πολλά πλεονεκτήματα και όπως η Microsoft ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση αυτή θα απαιτήσει την κατάρτιση των χρηστών”, δήλωσε ο υπολοχαγός συνταγματάρχης Guimard. "Η μετάβαση από XP σε Ubuntu, όμως, αποδείχθηκε πολύ εύκολη. Οι δύο μεγαλύτερες εμφανής διαφορές των Windows και Ubuntu (για τους απλούς χρήστες) είναι οι εικόνες και τα παιχνίδια. Tα παιχνίδια όμως δεν είναι η προτεραιότητά μας."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.