.

(ΒΙΝΤΕΟ) Πύργος Ηλείας: Πυροβόλησαν στο ψαχνό σε 200 αλλοδαπούς εργάτες γιατι ζήτησαν λεφτά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

(ΒΙΝΤΕΟ) Πύργος Ηλείας: Πυροβόλησαν στο ψαχνό σε 200 αλλοδαπούς εργάτες γιατι ζήτησαν λεφτά


Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην εφημερίδα «Πατρίς» τραυματισμένοι εργάτες, η ομάδα των αλλοδαπών είχε κλείσει ραντεβού με τον εργοδότη και τους επιστάτες του, περιμένοντας ότι θα πληρωθούν.



Αντί όμως για τα χρήματά τους, που σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες τους αγγίζουν συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ, δέχθηκαν «διαταγές» να επιστρέψουν στις εργασίες τους!



Οι αλλοδαποί εργάτες αντέδρασαν έντονα και δεν δέχθηκαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Τότε ξεκίνησε μπαράζ πυροβολισμών από κυνηγετικά όπλα με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότεροι από 30 τραυματίες(!) σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των αλλοδαπών εργατών που αναγνώρισαν ως δράστες της επίθεσης εναντίον τους τρεις επιστάτες.



Διαθέσιμα ασθενοφόρα από την Ηλεία και γειτονικούς νομούς (11 στον αριθμό), άρχισαν να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου το προσωπικό έδωσε μάχη για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά, ορισμένα εκ των οποίων ήταν βαρύτερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Κέντρο Υγείας Βάρδας συνολικά διακομίστηκαν 28 αλλοδαποί εργάτες, εκ των οποίων κάποιοι με επιπόλαια τραύματα από σκάγια απ' όπου μετά από λίγα λεπτά έφυγαν. Ωστόσο, 4 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και άλλοι 4 φέρουν σοβαρά τραύματα. Αυτοί οι οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ οι υπόλοιποι στο Νοσοκομείο του Πύργου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα γεγονότα στη Μανωλάδα

Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη. 

Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία.

Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.