.

Το Associated Press απαγορεύει την χρήση του όρου 'λαθρομετανάστης' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το Associated Press απαγορεύει την χρήση του όρου 'λαθρομετανάστης'

To Associated Press απαγορεύει την χρήση του όρου «λαθρομετανάστης». Συντάκτες και διευθυντικό προσωπικό έλαβαν την απόφαση αυτή μετά από συζητήσεις σχετικά με το θέμα.  

Δήλωση από το Associated Press, αναφέρει: «Το Associated Press αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης». Παλαιότερα είχε θεωρηθεί ότι ο όρος «λαθρομετανάστης» ήταν η καλύτερη επιλογή.    Πιστεύαμε όμως ότι η πάντα εξελισσόμενη αγγλική γλώσσα θα μπορέσει να αποδώσει σύντομα μια διαφορετική λεκτική επιλογή, επομένως
παραμέναμε διαρκώς στη συζήτηση σχετικά με την χρήση αυτού του όρου.    
Επίσης, και σε άλλους τομείς  αφαιρέσαμε από το AP Stylebook την χρήση λέξεων που δημιουργούν ετικέτες για τους ανθρώπους. Το σχετικό τμήμα που σχετίζεται με  θέματα ψυχικής υγείας συζητά την χρήση αξιόπιστων διαγνώσεων αντί για και χαρακτηρισμούς. Για παράδειγμα να λέγεται ότι κάποιος έχει «διαγνωστεί με σχιζοφρένεια» αντί του «είναι σχιζοφρενής» σημειώνεται μεταξύ άλλων.    
Σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστης» το Associated Press κατέληξε ότι παράνομη θα πρέπει να περιγράφεται μόνο μια ενέργεια, όπως για παράδειγμα το να ζει και να μεταναστεύει κάποιος παράνομα σε μια χώρα.



bloko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.