.

Συνεχής Ενημέρωση: Δίκη συλληφθέντων της Ιερισσού στη ΓΑΔΘ (σχετικές φώτο) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Συνεχής Ενημέρωση: Δίκη συλληφθέντων της Ιερισσού στη ΓΑΔΘ (σχετικές φώτο)

15.50 Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, 33 και 40 χρόνων, σε βάρος
των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες που ξεκίνησε η απολογία ο ανακριτής τους ανακοίνωσε την απόφαση να παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι. Εξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν εξαγριωθεί με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο.

15.35 Σύμφωνα απο σχετική ενημέρωση που είχαμε, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες  των δύο συλληφθέντων στον ανακριτή. Προς το παρών ο κόσμος παραμένει από το πρωί συγκεντρωμένος.

12.50 Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Διευθυντή Ασφαλείας και Επικεφαλή της υπόθεσης των Σκουριών απέναντι στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ.

Σε επικοινωνία μας με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ(Τσουκαλάς-Ιγγλέζη-Μαυρόπουλος) ο βουλευτής κος Τσουκαλάς μας κατήγγειλε απαξιωτική και προσβλητική υποδοχή και στάση του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης
κυρίου Αθηναγόρα Παζαρλή. Όπως μας δήλωσε ο κύριος Τσουκαλάς η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτή ΚΚΕ κυρίας Γερασιμίδου ήταν άμεση. Συνεχίζοντας μας δήλωσε ότι:''Το Υπουργείο παρέκαμψε πλήρως τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να αποφύγει τη δυσαρέσκεια των τοπικών αστυνομικών να δρούν σε βάρος των συμπολιτών τους και ανέθεσε την υπόθεση στον κύριο Παζαρλή. Όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει λάστιχο! Σε ερώτηση μας στον διευθυντή σχετικά με την αλλαγή του τόπου της ανάκρισης από το γραφείο του ανακριτή στη ΓΑΔΘ, μας απάντησε απλά ότι εκτελεί εντολές. Θέμα έγινε και για τις πρόσφατες συλλήψεις όπου αρνήθηκε στη βουλευτή Κατερίνα Ιγγλέζη να ενημερωθεί για τον τόπο κράτησης των συλληφθέντων, αλλά και για τον τόπο της δίκης. Η αστυνομία είχε άτομα στα χέρια της χωρίς να υπάρχει ενημέρωση καν για το που βρίσκονται! Η ανάκριση ξεκίνησε προ λίγου ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κρατάνε σε απόσταση από τη ΓΑΔΘ πάνω από 3000  αλληλέγγυους.

12.05 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς και Κατερίνα Ιγγλέζη, ο Γραμματέας Σωμάτων Ασφαλείας  του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μαυρόπουλος και η βουλευτής ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

 11.55 Βίντεο 3- Συγκεντρωμένοι στη ΓΑΔΘ 
 

11.50 Βίντεο-Ελένη Γερασιμίδου - Παρούσα και αλληλέγγυα στους συλληφθέντες

11.40 Βίντεο-Συγκεντρωμένοι-Συνθήματα


11.15 Υπό βροχή η συγκέντρωση στη ΓΑΔΘ.

11.06 Στις 12.00 θα ξεκινήσει η δίκη των συλληφθέντων τις Ιερισσού.
Οι κρατούμενοι δεν θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αλλά στο μέγαρο της ΓΑΔΘ στον Έυοσμο. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της ΥΑΤ καθώς συνεχώς καταφθάνει κόσμος, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.