ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μείζον θέμα για τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών της Βουλής, για τον πρόεδρο του Σώματος, Ευ. Μεϊμαράκη, αλλά και για τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά προκύπτει από την ομολογία του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη,
ότι έχει πρόσβαση στα στοιχεία της ασφάλειας της Βουλής, αλλά και στη "λίστα επισκεπτών" του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα.
Όλα ξεκίνησαν χθες από ένα ατυχές και άστοχο tweet του γνωστού μπλόγκερ "pitsirikos", με το οποίο σχολίαζε το χτύπημα στη Βοστώνη γράφοντας ότι "ο μαραθώνιος είναι επικίνδυνο αγώνισμα". Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, αντιδρώντας, αποκάλυψε το όνομα του pitsirikos, καίτοι η ανωνυμία των μπλόγκερ είναι κατοχυρωμένη διεθνώς. Ο Γ. Μουρούτης, στον δικό του λογαριασμό στο twitter, έγραψε το όνομα του μπλόγκερ, τον χαρακτήρισε "αναρχικό της καρπαζιάς" και "παρέα του Unfollow" (σ.σ. του γνωστού περιοδικού).
 
Αποκαλυπτική ομολογία
Ωστόσο, το θέμα δημιουργήθηκε στη συνέχεια, όταν ο Γ. Μουρούτης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το πώς γνωρίζει την ταυτότητα του pitsirikos. "Ο ίδιος τη δήλωσε κατά την είσοδό του στη Βουλή για να δει τον κ. Τσίπρα", ήταν η απάντηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ σε επεξηγηματική ερώτηση ("είσαστε δίπλα και το ακούσατε";), ο Γ. Μουρούτης ήταν... εντελώς αποκαλυπτικός: "Για να μπεις στη Βουλή και να δεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνεις το όνομά σου, το γραφείο (σ.σ. δηλαδή το γραφείο στο οποίο πας...) και παίρνεις είσοδο", έγραψε στο twitter. Μ' άλλα λόγια, παραδέχθηκε ότι έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής και στον κατάλογο των επισκεπτών του γραφείου του Αλ. Τσίπρα!
Ευθύνες
Η ομολογία Μουρούτη εγείρει μείζον ζήτημα για τις υπηρεσίες Ασφάλειας της Βουλής, τον Φρούραρχο του κτηρίου, αλλά και τον ίδιο τον Ευ. Μεϊμαράκη, με δεδομένο, μάλιστα, ότι το περιβάλλον Σαμαρά μπορεί εύκολα να εγκαταστήσει "κοριούς" παντού, αφού ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δραβίλας, είναι πρώην διευθυντής του κόμματος της Ν.Δ. και έμπιστος του ίδιου του Αντ. Σαμαρά. Το ηθικό θέμα, φυσικά, δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς ένας στενότατος συνεργάτης του ομολογεί ότι έχει πρόσβαση στα δεδομένα ασφαλείας του Κοινοβουλίου. Συν τοις άλλοις, ερώτημα παραμένει αν ο κ. Μουρούτης, εκτός από τα στοιχεία των επισκεπτών του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, έχει την ίδια πρόσβαση και σε στοιχεία για τους επισκέπτες των άλλων πολιτικών αρχηγών και των υπόλοιπων κομμάτων...
 
ΣΥΡΙΖΑ: "Μείζον θέμα"
Η πρωτοφανής ομολογία του Γ. Μουρούτη πυροδότησε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σημείωσε ότι "η δήλωση του κ. Μουρούτη, εξέχοντος στελέχους της ομάδας μονταζιέρας της Ν.Δ., ότι γνωρίζει το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου που μέχρι σήμερα αρθρογραφεί και σχολιάζει με ψευδώνυμο, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, δημιουργεί μείζον θέμα". Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση "να δώσει εξηγήσεις", διερωτώμενος "πώς και με ποια διαδικασία είναι δυνατόν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού να γνωρίζει τον ημερήσιο κατάλογο επισκεπτών του γραφείου του κ. Τσίπρα στη Βουλή".


Η Αυγή