.

Πυροσβέστης διέσχισε την Ευρώπη με ποδήλατο για το 'Χαμόγελο του Παιδιού' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πυροσβέστης διέσχισε την Ευρώπη με ποδήλατο για το 'Χαμόγελο του Παιδιού'

Διέσχισε οχτώ ευρωπαϊκές χώρες και διένυσε περισσότερα από 2.600 χιλιόμετρα πάνω σ' ένα ποδήλατο για χάρη των παιδιών όλου του κόσμου.
Ο 36χρονος πυροσβέστης από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης Ιορδάνης Στάιος ξεκίνησε πριν από έναν μήνα από τη Γερμανία, για να καταλήξει, σήμερα, στο δημαρχείο της Βόλβης, έχοντας για "σημαία" την προσπάθεια που κάνει το "Χαμόγελο του Παιδιού".      
Ήταν 23 Μαρτίου, όταν ο Ιορδάνης Στάιος ξεκινούσε το μακρινό ταξίδι του με στόχο να
συγκεντρωθούν, μέσω sms, όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τον παραπάνω εθελοντικό οργανισμό. Από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" πέταξε για το Βερολίνο εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα και γεμάτος ενθουσιασμό για το εγχείρημα. Το τόλμημά του ήταν μεγάλο, όπως και η θέληση του να μεταδώσει το μήνυμα για την προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών.      
Την επόμενη ημέρα, ο 36χρονος ανέβηκε στο ποδήλατό του και από το Ρόστοκ της Γερμανίας άρχισε να κάνει πετάλι, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στα πρώτα 500 χιλιόμετρα συνάντησε αρκετά χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όμως δεν πτοήθηκε.      
Συνέχισε το ταξίδι του πάνω στις δύο ρόδες και μέσω Τσεχίας, Αυστρίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας έφτασε το μεσημέρι στο Σταυρό Θεσσαλονίκης φορώντας ένα πορτοκαλί μπλουζάκι με τυπωμένο το λογότυπο του "Χαμόγελου του Παιδιού".     
"Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν η μοναξιά του ταξιδιού και τα βράδια κοιμόμουν σε αντίσκηνο. Μου έμεινε χαραγμένη η φιλοξενία που είχα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σερβία, όταν συνάδελφοι κοιμήθηκαν σε ράντζο για να κοιμηθώ εγώ στο κρεβάτι τους" δήλωσε ο 36χρονος κατά την άφιξη του.    
 Ο τολμηρός πυροσβέστης, που ξεκίνησε από τη Βαλτική και κατέληξε ως τον Στρυμονικό Κόλπο, έγινε δεκτός από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, από συναδέλφους του πυροσβέστες και μαθητές σχολείων, σε μια ξεχωριστή τελετή μπροστά στο δημαρχείο Βόλβης.  
(Πηγή: ΑΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.