.

Πυροβολισμοί με δύο αστυνομικούς τραυματίες μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο Συνελήφθη ένας άνδρας επίσης τραυματισμένος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πυροβολισμοί με δύο αστυνομικούς τραυματίες μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο Συνελήφθη ένας άνδρας επίσης τραυματισμένος






Την ώρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα στο προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας πυροβολισμοί σημειώνονταν περίπου ένα χιλιόμετρο πιο μακριά,
μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν-ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση- καθώς και μία περαστική ενώ ο δράστης συνελήφθη. Δεν πρόκειται για τρομοκρατική πράξη, είπε ο δήμαρχος της Ρώμης.
Τραυματίας αστυνομικός μεταφέρεται στο νοσοκομείο (φωτό AFP) Τραυματίας αστυνομικός μεταφέρεται στο νοσοκομείο (φωτό AFP) Το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη αφού πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι. Ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση καθώς δέχθηκε πυρά στα πόδια αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Η ιταλική τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι το άτομο που πυροβόλησε φορούσε κουστούμι, έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Μια έγκυος γυναίκα η οποία περνούσε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο τραυματίσθηκε ελαφρά. Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.O συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τον 48χρονο Λουίτζι Πρέιτι ο οποίος υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα.
O δράστης συνελήφθη (φωτό AGI) O δράστης συνελήφθη (φωτό AGI) Ο Πρέιτι πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πιθανώς να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής παραμένουν οι ιταλικές αρχές στο κέντρο της Ρώμης. Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική πράξη ωστόσο το πρόσφατο πολιτικό κλίμα δεν βοήθησε την κατάσταση.
Στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες θα μεταβεί ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Λέττα συνέρχεται στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από τον Ιταλό πρωθυπουργό.
Ορκίστηκε η κυβέρνηση Λέτα
Τζ.Ναπολιτάνο και Ε.Λέτα (Reuters) Τζ.Ναπολιτάνο και Ε.Λέτα (Reuters) Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, η οποία απαρτίζεται από είκοσι υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά την προεδρία της Δημοκρατίας. Οι υπουργοί -λόγω του συμβάντος-παρέμειναν για προληπτικούς λόγους μέσα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της τελετής.
"Ορκίζομαι ότι θα είναι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους" είπαν οι υπουργοί. Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς είναι η Έμμα Μπονίνο( Εξωτερικών) , η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι (Δικαιοσύνης) και ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι (Οικονομικών). Το μεσημέρι της Δευτέρας η κυβέρνηση Λέτα πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.
(Πηγή:Reuters, AFP, ΑΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.