.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Γνωμοδότηση Δένδια που απαγορεύει στους αστυνομικούς να φοράνε στολή. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Γνωμοδότηση Δένδια που απαγορεύει στους αστυνομικούς να φοράνε στολή.


Του Τάσου Μαυρόπουλου
*Στο τέλος του ρεπορτάζ ακολουθεί ολόκληρη η 16σέλιδη Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.
Οι μαζικές ένστολες διαμαρτυρίες το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα, οι ένστολες διαμαρτυρίες των ενώσεων περιφερειακά, οι συνεχείς καταγγελίες των συνδικαλιστών για την εξαθλίωσή τους και τις δραματικές ελλείψεις που είναι σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη και της δικής τους ασφάλειας, θορύβησαν φαίνεται το υπουργείο δημόσιας τάξης.
Αντί λοιπόν να διορθώσουν τα καταγγελλόμενα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αποφάσισαν να τρομοκρατήσουν το προσωπικό. Άσκησαν πειθαρχικούς ελέγχους σε συνδικαλιστές, δημοσιοποίησαν τη βούλησή τους να καταργήσουν την απλή αναλογική στην εκλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους και τώρα τους ανακοίνωσαν ότι αποδέχθηκαν τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους που απαγορεύει να φοράνε στολή στις κινητοποιήσεις .  Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αστυνομικούς και να τους φιμώσουν . Δεν ξέρω όμως πόσο εύκολο είναι αυτό. Η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να γνωρίζει ότι ο συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας δεν παραχωρήθηκε αλλά κατακτήθηκε με αγώνες , αποτάξεις, αργίες και διαθεσιμότητες. Κατά καιρούς οι ηγεσίες επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση , χωρίς να καταφέρουν κάτι. Κανένα δικαστήριο και καμιά απόφαση δεν σε σταματά όταν διεκδικείς το δίκιο. Η αποδοχή της γνωμοδότησης το μόνο που προκάλεσε στους αστυνομικούς ήταν το μειδίαμα και την πικρία για τις προτεραιότητες που βάζει η ηγεσία τους . Το υπουργείο δημόσιας τάξης ακολουθεί το δρόμο που χάραξε ο ΓΕΕΘΑ στην ποινικοποίηση της στολής. Στο υπουργείο εθνικής άμυνας έψαξαν να βρουν από το youtube ποιοι αξιωματικοί φορούσαν στολή στη διαμαρτυρία τους και τους κάλεσαν σε απολογία. Στην επόμενη ένστολη διαμαρτυρία, ο υπουργός με την ηγεσία της αστυνομίας θα συμβουλευθούν το youtube για να δουν ποιοι φοράνε στολή. Για γέλια και για κλάματα. Αν αφιέρωναν το μισό χρόνο για την αστυνομία, απ’ αυτόν που αφιερώνουν για να επινοήσουν απαγορεύσεις, η αστυνομία θα ήταν πολύ καλύτερη. Για τον υπουργό και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, για τα κακώς κείμενα της αστυνομίας δεν φταίνε το κόψιμο των δαπανών, η έλλειψη καυσίμων, τα χαλασμένα περιπολικά και μηχανές, η έλλειψη καυσίμων, τα κρατητήρια που μετέτρεψαν σε φυλακές, η έλλειψη μέσων αυτοπροστασίας, η έλλειψη κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η μετατροπή των αστυνομικών σε ανθρωποφύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε μισθοφορικό στρατό προστασίας ιδιωτικών συμφερόντων, ότι κύριο αστυνομικό έργο θεωρείται η καταστολή και ότι οι δραματικές περικοπές στους μισθούς τους έχουν υποχρεώσει να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Φταίει που οι αστυνομικοί φοράνε στολή στις διαδηλώσεις.  Η απόφαση αυτή έχει τόση νομιμοποίηση στη συνείδηση του κόσμου , όση έχουν οι νόμοι και τα μέτρα του μνημονίου. 
Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.