.

Ασφυξία και οξυγόνο! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ασφυξία και οξυγόνο!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΤΖΑΒΙΝΟΥ
Στην ζωή μου, δεν είχα ποτέ μου σχέση με την ιατρική επιστήμη, πλην ίσως εκείνης της πλειοψηφίας του κόσμου, ως επισκέπτη κάποιου φίλου στο κρεβάτι του πόνου,
σε κάποιο νοσοκομείο ή και αυτής του ασθενούς ως επισκέπτη στον γιατρό. Έτυχε όμως να αποκτήσω αρκετή εμπειρία, επαγγελματική κι ερασιτεχνική με τα αυτοκίνητα και το τιμόνι.
Θα προσπαθήσω λοιπόν, να ερμηνεύσω τα τεκταινόμενα στον χώρο της Αριστεράς και ιδιαίτερα των δύο κύριων εκφραστών της (Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα.
Ας υποθέσουμε ότι στις λεωφόρους της πολιτικής, τα Κόμματα προσομοιάζουν με αυτοκίνητα, τα οποία τρέχουν και συναγωνίζονται για το ποιο θα φθάσει πρώτο και γρηγορότερα στον σκοπό του.

Κορυφαία στιγμή αυτού του συναγωνισμού, αποτελεί εκείνη κατά την οποία ο αφέτης, σηκώνει την σημαία έναρξης του αγώνα, για τον οποίο προετοιμάζονται καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο, οι ομάδες των διαγωνιζόμενων αυτοκινήτων και στην πολιτική (στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας), δεν είναι άλλος από τις εκλογές.
Στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στην χώρα μας, το αυτοκίνητο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατέγραψε περίλαμπρη νίκη κι ας τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ το αυτοκίνητο του Κ.Κ.Ε., παρά το γεγονός ότι στην pole position ξεκίνησε μπροστά απ’ αυτό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά την διάρκεια του αγώνα, ο οδηγός του και η ομάδα υποστήριξης, δεν εκτίμησαν σωστά (όπως οι ίδιοι δημόσια ομολόγησαν μετά) τις συνθήκες του αγώνα, με αποτέλεσμα να υποστεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, μετά απ’ το οποίο μόλις και μετά βίας κατάφερε να περάσει την γραμμή τερματισμού!
Συνέπεια αυτού του ατυχήματος, ήταν το μεν αυτοκίνητο να πάει συνεργείο για επισκευή, το δε πλήρωμα της ομάδας, μαζί με τον οδηγό, να καταλήξουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, με σοβαρά συμπτώματα ασφυξίας, από έλλειψη οξυγόνου!
Γιατί έγινε αυτή η ανατροπή στον αγώνα;;;
Γιατί η ομάδα του αυτοκινήτου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φρόντισε κατ’ αρχή να εφοδιάσει το αυτοκίνητό της με όλα τα γνωστά σε όλους, πρόσθετα εξαρτήματα και υλικά, τούρμπο, αεροτομές, σπόιλερ, καλά λάστιχα, καλό καύσιμο, πανίσχυρο κινητήρα κλπ. και στην διάρκεια του αγώνα, ακολούθησε τακτική που ανταποκρινόταν στις συνθήκες διεξαγωγής του, σε αντίθεση με την ομάδα του αυτοκινήτου του Κ.Κ.Ε., που έπραξε ακριβώς τα αντίθετα και όχι μόνον ακολούθησε λανθασμένη τακτική κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά φρόντισε πριν απ’ αυτόν, ν’ αφαιρέσει απ’ το αυτοκίνητο πολλά απ’ τα εξαρτήματα και υλικά, που το βοήθησαν να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση στην pole position!
Είχαν την αφέλεια (;) να πιστεύουν ότι κάνοντας ελαφρύτερο το αυτοκίνητο, θα κέρδιζαν τον αγώνα, αλλά ξέχασαν ότι μ’ αυτό τον τρόπο, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα πρόσφυσης και αστάθειας στο αυτοκίνητό τους, που μοιραία το οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα!
Πάλι καλά, που κατάφερε να τερματίσει……
Στο νοσοκομείο, μετά τον αγώνα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα ασφυξίας του ασθενούς, προέρχονται από σοβαρή βλάβη των πνευμόνων του, η οποία προκλήθηκε στο τροχαίο δυστύχημα. Του έβαλαν λοιπόν σωληνάκια, προκειμένου να του παρέχουν το απαραίτητο οξυγόνο, για να μην πεθάνει από ασφυξία, μέχρι ν’ αποκαταστήσουν την βλάβη των πνευμόνων του.
Όλως περιέργως όμως, οι γιατροί του νοσοκομείου, βρέθηκαν μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο:
Τα μηχανήματα και τα σωληνάκια παροχής οξυγόνου προς τον ασθενή, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνα τους, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο, συνδέονταν με την ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία συνέχιζε, εκτός νοσοκομείου φυσικά, να χαίρεται την νίκη της αφενός και αφετέρου να προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα, κάνοντας τις απαραίτητες δοκιμές στο αυτοκίνητό της.
Κάθε φορά που η ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα δοκιμαστικά της, έστριβε το τιμόνι του δικού της αυτοκινήτου προς τα δεξιά, αυξάνονταν τα ποσοστά παροχής οξυγόνου προς τον ασθενή στο νοσοκομείο και κάθε φορά, που έστριβε το τιμόνι προς τα αριστερά, τα ποσοστά αυτά παρουσίαζαν δραματική μείωση!
Οι γιατροί λοιπόν, μπροστά στο πρωτόγνωρο φαινόμενο, αποφάσισαν ότι πρέπει να επέμβουν άμεσα, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, η βλάβη στους πνεύμονες του ασθενούς και να ξαναποκτήσει την δική του αυτάρκη και αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία.
Το χειρουργείο προετοιμάστηκε για μήνες, έγινε και μάλιστα τελείωσε γρηγορότερα απ’ τον αναμενόμενο χρόνο διάρκειάς του!
Για το αν πέτυχε…….τι να σας πω, δεν το γνωρίζω. Άλλωστε ακόμη δεν δημοσιεύθηκαν τα επίσημα ιατρικά ντοκουμέντα! Απ’ την αρχή όμως ξεκαθάρισα, ότι ουδέποτε είχα σχέση με την ιατρική επιστήμη!
Ελπίζω μόνον, ως φίλος του ασθενούς, να μην μας πουν στο τέλος οι γιατροί:
«Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε»!!!


Iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.