.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών αυθαιρεσίας σε βάρος πολιτών από μέλη ειδικών μονάδων της αστυνομίας. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών αυθαιρεσίας σε βάρος πολιτών από μέλη ειδικών μονάδων της αστυνομίας.

Χάνουν πολύ εύκολα την ψυχραιμία τους οι αστυνομικοί της ομάδας Δ, γι αυτό και μπροστά στη θέα μπλούζας με σατυρική απεικόνιση της αστυνομίας, οι αστυνομικοί απάντησαν με χαστούκια προς τον 19χρονο που την φορούσε.
Όπως κατήγγειλε επώνυμα ο πατέρας του νεαρού, οι αστυνομικοί εμπόδισαν τον γιο του να τον καλέσει τηλεφωνικά ενώ επίσης του πήραν την μπλούζα. Θα προτιμούσαμε να μπορούμε να κάνουμε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θερμοκέφαλοι της ομάδας Δ στρέφονται εναντίον πολιτών, είτε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας σε διαδηλώσεις, είτε κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους περιπολιών μέσα στην πόλη. Είναι σαφές, ότι φαινόμενα αυτονόμησης των λεγόμενων ειδικών σωμάτων της αστυνομίας αναπόφευκτα διαμορφώνουν πλαίσιο που επιτρέπει αυθαιρεσίες και την απαξίωση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δε χωρά αμφιβολία ότι η ενισχυμένη παρουσία μονάδων της αστυνομίας στις πόλεις εξυπηρετεί τελικά στη γενίκευση ενός κλίματος φόβου, ανασφάλειας ακόμη και τρομοκράτησης των πολιτών. Εξάλλου, σήμερα είναι πιο προφανές από ποτέ ότι η πολιτική της "μηδενικής ανοχής", στην οποία εντάσσεται και η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, έχει ως κύριο στόχο να αποτρέπει την κοινωνική κινητοποίηση και διαμαρτυρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.