.

Ρεπορτάζ Left: Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ιερισσό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ρεπορτάζ Left: Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ιερισσό

LEFT.gr

Την Ιερισσό επισκέφθηκε την Κυριακή 21/4, όπως είχε προγραμματισθεί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από βουλευτές και στελέχη του κόμματος



Μεταξύ αυτών ήταν: Ιγγλέζη, Αγαθοπούλου, Δριτσέλη, Μαντάς, Καραγιαννίδης, Αμανατίδης, Χαραλαμπίδου, Γελαλής, Φωτίου, Δρίτσας, Σταμπουλή, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο περιφεριακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας,
Γ.Θεοδωρόπουλος, το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρ. Λάσκος, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής, Κ. Γκοντίνος και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης Ν.Σαμανίδης, στελέχη των Ν.Ε. Σερρών, Δράμας και Κιλκίς και εκπρόσωποι της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους πολίτες της Ιερισσού στα μπλόκα που έχουν στηθεί στις εισόδους του χωριού, άκουσε τους προβληματισμούς τους, τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους και μετά μίλησαν σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία, με πλήθος κόσμου, όπου για ακόμα μια φορά εκδηλώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα του λαού της Β. Χαλκιδικής, ενάντια στην μεταλλευτική καταστροφή στις Σκουριές.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ (ανταπόκριση από το alterthess.gr)

"Όλο αυτό τον καιρό η σκέψη μας είναι σε σας. Γιατι δεν είστε μόνο το πεδίο όπου εφαρμόζονται οι πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές αλλά γιατί είστε και η ελπίδα μας γιατί μόνο αν οι τοπικές κοινωνίες αντισταθούν οργανωθούν σταθούν εμπόδιο στα σχέδια τους τότε μόνο μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε κουράγιο και όχι για να σας δώσουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε όχι μόνο όταν βγούμε κυβέρνηση αλλά από σήμερα να αναπτύξουμε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ιερισσό και σε όλη την Ελλάδα. Να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα της Ιερισσού, να μάθει η Ευρώπη και ο Καναδάς τι συμβαίνει σε αυτή την μικρή πόλη της Χαλκιδικής που αντιστέκεται με τόσο σθένος. Ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι για μας και για όλη την Ελλάδα είστε ένα ζωντανό παράδειγμα. Για να  μάθουμε από εσάς είμαστε εδώ και λιγότερο για να σας πούμε", δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας μεταξύ άλλων τόνισε: "Είστε αυτή τη στιγμή το υπόδειγμα αντίστασης διεκδίκησης και εναλλακτικής πρότασης για τον  τόπο και για όλη την Ελλάδα. Και για αυτό σας παρακολουθεί όλη η Ελλάδα. Είναι το μήνυμα που ήθελα να σας μεταδώσω. Γιατί πραγματικά στον δικό σας αγώνα συμπυκνώνονται όχι μόνο η προστασία του περιβάλλοντος, του τρόπου ζωής με δικαιώματα και με ανάγκες ανθρώπινες αλλά συμπυκνώνεται και ένας τεράστιος αγώνας για την δημοκρατία και για την εδαφική και κοινωνική ακεραιότητα αυτού του τόπου” Πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος είναι να ακυρώσουμε την σύμβαση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αύριο αν είναι δυνατόν, σήμερα. Και αν βλέπετε στους αντιπάλους, κυβέρνηση και επιχειρηματίες να σκληραίνουν την στάση τους είναι δείγμα πανικού. Μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα διαφορετική μέρα όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος μέσα από έναν διαφορετικό δημοκρατικό τρόπο οργάνωσης της καθημερινόητα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς του ανθρώπους."

Η βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή δήλωσε ότι: "Η αντίσταση απλώνεται. Αυτή τη στιγμή κάτοικοι της Κερκίνης, του Αγκίστρου Σερρών κινούνται ενημερώνονται οργανώνονται είναι έτοιμοι να κάνουν ότι και εσείς, από εάς μαθάινουν. Κανένας αγώνας δεν γίνεται δίχως κόστος. Η επίθεση που δέχτηκε ο αγώνας της Ιερισσού έφτασε σε σημείο κατεχόμενης περιοχής Όταν ο Σαμαράς λέει με κάθε κόστος εννοεί κόστος της δικής σας ζωής. Σε όλα αυτά αντιστεκόμαστε. Στην καταστροφή των δικαιωμάτων μας αντιστεκόμαστε με το ίδιο πάθος."

Τέλος η Κατερίνα Ιγγλέζη, βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: "Ξέρουμε ότι στην περιοχή μας ζούμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η δυσκολότερη είναι ότι δύο συμπολίτες μας βρίσκονται στην φυλακή.όχι επειδή είναι εγκληματίες αλλά επειδή είναι αγωνιστές. Είχαμε πολλά χρόνια να το ζήσουμε αυτό στην Ελλάδα. Η χούντα σαν σήμερα εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα με πραξικόπημα. Σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να καταργήσει την δημοκρατία. Το βλέπουμε αυτό σήμερα. Γιατί έχουμε δύο πολιτικούς κρατούμενους δύο αγωνιστές στην φυλακή. Η συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και η προσπάθεια να αποφυλακιστούν γρήγορα θα είναι συνεχής. Να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς και ακόμη περισσότεροι είναι μαζί μας έχουν το μυαλό τους συνεχώς στον αγώνα μας και στα δύο αδέλφια μας που βρίσκονται στη φυλακή."


DSCF0027

DSCF0022
DSCF0042
DSCF0035
DSCF0036
DSCF0038
DSCF0046

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.