Αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν μετανάστη που ζει στη Μανωλάδα επειδή... μίλησε στα ΜΜΕ(!), σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, στις 05:30, αστυνομικοί εισέβαλαν στην παράγκα στην οποία ζει ο Σαχίν Αχμέτ, στην περιοχή Λάππα, τον έβγαλαν έξω και τον χτύπησαν, παρουσία όλων των μεταναστών εργατών που ζουν στην περιοχή.
"Μετά τους μπράβους της Βαγγελάτος ΑΕ στη Μανωλάδα, τη σκυτάλη πήραν οι πιστολέρος του Δένδια, αυτή τα φορά κακοποιώντας και συλλαμβάνοντας στο ΑΤ Κάτω Αχαγιάς τον Σαχίν Αχμέτ του Σουναμίρ", καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα και την "παραδειγματική τιμωρία του ρατσιστή αστυνομικού".
Σε συλλαλλητήριο καλούν φορείς, σωματεία και συλλογικότητες, μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και την Ένωση Μεταναστών Εργατών, την Κυριακή, 28 Απρίλη, στη κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας και ώρα 3μμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες, στον Εργατικό Κέντρο του Πύργου, σωματεία και εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και συλλογικότητες της περιοχής. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και πολυάριθμη αντιπροσωπεία της Ένωσης Μεταναστών Εργατών από τη Νέα Μανωλάδα.
Σήμερα, θα γίνει νέα σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, με το συλλαλητήριο απαιτούν "την τιμωρία των ενόχων για τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στην εταιρία Βαγγελάτος ΑΕ και την άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών".
Τέλος, στην Αθήνα, η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους μετανάστες, οργανώνουν την μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της Πρωτομαγιάς με κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11πμ.

Η Αυγή