.

Το ρουσφέτι στους τραπεζίτες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το ρουσφέτι στους τραπεζίτες





               


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 232 εκ ευρώ στις τράπεζες. Στη συνεδρίαση των νομικών που εκπροσωπούν αυτές τις τράπεζες (ΑΤΕ, Εθνική Πειραιώς,Eurobank, Marfin κ.α) ειπώθηκε ότι οι χορηγήσεις αυτές είναι ο «ορισμός της απιστίας».Τα ίδια τα κόμματα, επειδή φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος, δεν επιδίωξαν τη ρύθμιση των χρεών τους. Αντί για αυτό, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τρεις βουλευτές της ανταπέδωσαν στις τράπεζες, όχι μόνο για τη ΝΔ, τα δώρα αρκετών ετών.

Λέει ο Παπαδημούλης: «Κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης μια βουλευτική τροπολογία της ΝΔ, την οποία είχαν ετοιμάσει όχι εκείνοι που την υπέγραψαν, αλλά η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα. Απαλλάσσονται δηλαδή όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ....»
Θυμίζουμε ότι το θέμα το έφερε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη –η οποία τώρα σφυρίζει αδιάφορα. Τα δάνεια αρνήθηκε να ρυθμίσει -όπως θα ήταν πιο καθαρό - ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ έμεινε σιωπηρό στην ψήφιση της τροπολογίας. Και την τροπολογία κατάπιε αμάσητη η αριστερή ΔΗΜΑΡ. Το νομοσχέδιο, του υπουργείου Ανάπτυξης, ψηφίζεται στο σύνολό του σήμερα. 


protagon.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.