.

Φασίστας παραπέμπεται με τον αντιρατσιστικό νόμο για οκτώ επιθέσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φασίστας παραπέμπεται με τον αντιρατσιστικό νόμο για οκτώ επιθέσεις

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ένας 33χρονος ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος 43χρονου μικροπωλητή υπηκόου Μπαγκλαντές.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται παραπομπή για ενέργειες «αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι απαιτούσε να «φύγει από την Ελλάδα» επειδή «βρωμίζει τον τόπο», τη στιγμή που ο μικροπωλητής είχε νόμιμα χαρτιά παραμονής στη
χώρα.

Η σύλληψή του έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος τους τελευταίους δύο μήνες μαζί με άλλους δύο συνεργούς του επιτέθηκε οκτώ φορές ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία, χρησιμοποιώντας και αυτοσχέδια μεταλλική ράβδο στον μικροπωλητή σε σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Ν. Πλαστήρα και Κ. Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη λόγω της καταγωγής του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της απειλής, της εξύβρισης και της παράβασης των διατάξεων «περί όπλων» και «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις».

Η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.



Βήμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.