.

Με πούλμαν αύριο στην Αμυγδαλέζα ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Με πούλμαν αύριο στην Αμυγδαλέζα ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης



Σε διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καλεί αύριο πληθώρα συλλογικοτήτων, την ώρα που οι κινητοποιήσεις των κρατούμενων μεταναστών έχουν φέρει στην επιφάνεια το αδιαμφισβήτητο γεγονός: τα λεγόμενα κέντρα κράτησης δεν είναι παρά αποθήκες ψυχών. Το ραντεβού είναι στις 11πμ και η αναχώρηση θα γίνει από το Μουσείο (Πατησίων).



Οι διοργανωτές της αυριανής κινητοποίησης έχουν μισθώσει πούλμαν για τη μετακίνηση των διαδηλωτών. Το ραντεβού είναι στις 11πμ και η αναχώρηση θα γίνει από το Μουσείο (Πατησίων).
Στη συγκέντρωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος να τονίζει στο κάλεσμά του ότι "κανείς δε δικαιούται να σιωπά για τη ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας". Παραθέτει δε αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Συγκεκριμένα λοιπόν, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης κρατούνται στοιβαγμένοι σε κοντέινερ 1.380 άνθρωποι, για διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και 18 μήνες, μολονότι οι περισσότεροι (πάνω από 900) έχουν ζητήσει άσυλο. Οι κρατούμενοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και συνηγόρους, δεν έχουν τα αναγκαία ρούχα και παπούτσια, δεν έχουν καν ένα σαπούνι επί δίμηνο ούτε και πρόσβαση σε νοσοκομείο ή ψυχιατρείο, ακόμα και όταν υποφέρουν από νεφροπάθειες, διαβήτη ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Στις συνθήκες αυτές, υγιείς κρατούμενοι αρρωσταίνουν) (περισσότερα από 300 περιστατικά ψώρας), ενώ η υγεία των ασθενών επιδεινώνεται, ελλείψει γιατρών, και δεδομένου ότι η ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση» υποστελεχώνεται και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολόκληρη την ανακοίνωση για την αυριανή συγκέντρωση που συνυπογράφουν οι Anti Nazi Zone-Yre, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και Νεολαία ΣΥΝ:


"Η κραυγή απελπισίας των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων επανέφερε στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης που κατ' ευφημισμόν η κυβέρνηση ονομάζει "κέντρα φιλοξενίας". Οι απόπειρες αυτοκτονίες, η μαζική απεργία πείνας καθώς και οι στάσεις μέσα στα στρατόπεδα, δείχνουν ότι η κατάσταση  δεν πάει άλλο. Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα είναι άθλιες. Δεν είναι μόνο το ότι οι συνεχείς σκούπες του "Ξένιου Δία" έχουν γεμίσει τα στρατόπεδα με πολύ πολύ περισσότερο κόσμο από όσον χωράνε. Αυτό που κάνει πραγματικά δραματική την κατάσταση είναι η παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αμυγδαλέζα είχαν δυόμισι μήνες να τους δώσουν σαπούνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει επιδημία ψώρας. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων, όπως αυτό της Δραπετσώνας, όπου οι κρατούμενοι έχουν μήνες να προαυλιστούν και να δουν το φως του ήλιου.


Πέρα όμως από τις συνθήκες κράτησης, η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων καταρρακώνει θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα τους τελευταίους δύο αιώνες. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα. Επιπλέον, η κράτησή τους δεν είναι προσδιορισμένη χρονικά με συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε δηλαδή απροσδιόριστη χρονικά ποινή χωρίς να υπάρχει έγκλημα.


Αυτή η κατάσταση που ντροπιάζει την κοινωνία μας πρέπει να λήξει. Ο αγώνας των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων είναι αγώνας για τις ελευθερίες όλων μας.


Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να κλείσουν! Διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα την Κυριακή 14 Απρίλη (12:00)"


Η αφίσα για την αυριανή συγκέντρωση:



 


Πηγή: avgi.gr via left

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.