.

H Δημοτική Αστυνομία 'έκοψε' το Πασχαλινό Ανταλλακτικό Παζάρι της Πλατείας Συντάγματος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

H Δημοτική Αστυνομία 'έκοψε' το Πασχαλινό Ανταλλακτικό Παζάρι της Πλατείας Συντάγματος

Αναδημοσίευση από OmniaTv.com
 Από γραπτά μηνύματα και τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Χαρά (που είναι από την πρώτη μέρα "πυλώνας" στο Ανταλλακτικό Παζάρι) έμαθα τα παρακάτω και τα μεταφέρω:
Αφού τα άτομα του Ανταλλακτικού Παζαριού της Πλατείας Συντάγματος έστησαν για το Πασχαλινό Ανταλλακτικό Παζάρι που είχε αναγγελθεί εδώ και μέρες στο f/b, πλάκωσε η Δημοτική Αστυνομία. Η οποία και τους ζήτησε να τα μαζέψουν γιατί αλλιώς θα προχωρούσε σε κατάσχεση λόγω έλλειψης αδείας!
Εκτιμώντας ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν την κατάσχεση των βιβλίων (που τα έχει φέρει ο κόσμος σε τόσα παζάρια) οι άνθρωποι του Ανταλλακτικού πήγαν στο "Εμπρός" όπου και καλούν όσους και όσες θα πήγαιναν στο Σύνταγμα. Το Ανταλλακτικό Παζάρι γίνεται κανονικά στο Εμπρός!

Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι ο χώρος της Πλατείας Συντάγματος δεν είναι πια δημόσιος, ανήκει στον Καμίνη. Κι αυτός με τα τσιράκια του ορίζουν ότι δεν πρέπει πια εκεί να γίνονται οριζόντιες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά μόνο προωθητικές ενέργειες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (να παίρνουμε τζάμπα νούμερα για κινητά).

 
Το βίντεο είναι από το Πρώτο Ανταλλακτικό Παζάρι την 28η Οκτωβρίου 2011. Από τότε γινόταν σχεδόν όλες τις Κυριακές του 2011 και του 2012 στην Πλατεία Συντάγματος ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΔΕΙΑ, αφού είναι μια μη εμπορευματική οριζόντια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης που εμπεριέχεται στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί τους δημόσιους χώρους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.