.

Taser στους κρατουμένους-Επίδειξη βαρβατότητας των ΕΚΑΜ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Taser στους κρατουμένους-Επίδειξη βαρβατότητας των ΕΚΑΜ

 
Σε επίδειξη δύναμης με έκδηλη βαρβαρότητα, που εκθέτει για άλλη μια φορά την πολιτική και φυσική ηγεσία των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου δυνάμεις των ΕΚΑΜ, που με πρόσχημα την άσκηση ελέγχου στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών υπερέβησαν κάθε έννοια νομιμότητας.


Οι έρευνες των ΕΚΑΜ διεξήχθησαν σε τέσσερις ακτίνες των φυλακών. Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν στο σωφρονιστικό κατάστημα και, αφού έδεσαν τους κρατουμένους, ενέργεια εντελώς παράνομη, προέβησαν στους ελέγχους, αλλά - ως φαίνεται - η σοδειά που απεκόμισαν - μόνο δύο κινητά τηλέφωνα - δεν ικανοποίησε τα άγρια ένστικτά τους.



Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι οποίες είναι απόλυτα διασταυρωμένες, οι άνδρες των ΕΚΑΜ προχώρησαν στην πρωτόγνωρη ενέργεια να χρησιμοποιήσουν taser κατά 40 κρατουμένων. Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό. Οι ηλεκτρικές εκκενώσεις, εν είδει βασανιστηρίου, επέφεραν σπασμούς και άλλα συμπτώματα στους κρατουμένους. Η αγριότητα έφθασε σε τέτοιο σημείο, που ένας ηλικιωμένος κρατούμενος δεχόμενος την ηλεκτρική εκκένωση παρέλυσε και ούρησε επάνω του.

Αυτές οι σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στις φυλακές Γρεβενών. Ήταν τόση η βαρβαρότητα, που ακόμη και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος αντέδρασαν. Άλλωστε, αυτοί γνωρίζουν από την εμπειρία τους πως τέτοιες έκνομες ενέργειες το μόνο που προκαλούν είναι να συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει επάνω τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος όσο και για τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των υπαλλήλων των φυλακών.

Είναι προφανές πως ύστερα από όλα αυτά που έχουν συμβεί στις ελληνικές φυλακές, με την απόπειρα τύπου Βλαστού και με τις αποδράσεις των κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, αλλά και το άγριο συμβάν με τον Αλκέτ Ριζάι στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου, η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης όφειλε να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Αντ’ αυτού και με πρόσχημα την εντατικοποίηση των ερευνών εντός των φυλακών για να βρεθούν όπλα ή άλλα αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα κ.λπ., που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους κρατουμένους, τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις που ελέγχονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβαίνουν σε μία ανεξήγητη αλλά και άκρως επικίνδυνη πολιτικά επίδειξη δύναμης.
Δεν είναι, όμως, μόνο οι φυλακές. Είναι και τα φαινόμενα ανεπίτρεπτης αστυνομικής βίας που παρακολουθεί η κοινωνία στην περιοχή της Ιερισσού, όπου μία κωμόπολη βρίσκεται περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις που ενεργούν με πρακτικές αστυνομοκρατίας.

Είναι καιρός οι πολιτικές και φυσικές ηγεσίες των δύο εμπλεκομένων υπουργείων να εξηγήσουν το τι ακριβώς επιδιώκουν και μάλιστα άμεσα, διότι οι επιπτώσεις από την απαράδεκτη αυτή βαρβαρότητα, που αγγίζει τα όρια της φασιστικής βίας, θα είναι πολλαπλάσιες από την κοινωνική αντίδραση, που αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί. 


zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.