.

To 199 της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

To 199 της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Θέμα: «Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.)» 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26/04/2013 επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά και  Χαρά Καφαντάρη, και τον Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο, στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.), ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2013. 
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Π.Δ.Π.Υ.) Αττικής, τον Διοικητή του 199 ΣΕΚΥΠΣ  και τον Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το Προσωπικό του 199 και του Κ.Ε.Π.Π., και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία. 
Από τη συζήτηση, που ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, αντλήθηκαν συγκεκριμένα  και συνοπτικά τα εξής συμπεράσματα: 
η έλλειψη ομογενοποίησης του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί τροχοπέδη στην συνολική αποτελεσματικότητά του. 
η Κυβέρνηση δέσμια των μνημονιακών πολιτικών δεν προβαίνει στην κάλυψη των κενών θέσεων, που είναι αναγκαίες στο Π.Σ. για τη λειτουργία του. 
ενώ έχουν μεν εγκριθεί τα κονδύλια για τα έργα και τα μέτρα πρόληψης (αποψίλωση, καθαρισμοί δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, κ.λ.), δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη στους δικαιούχους αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση τους. 
οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας του Προσωπικού του Π.Σ. είναι ανύπαρκτοι. 
• μειωμένος ο βαθμός ετοιμότητας των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης. 
• το σύνολο των Πυροσβεστικών Οχημάτων από τις περικοπές των δαπανών αντιμετωπίζει προβλήματα στη συντήρηση και την αντικατάσταση των παλαιών ελαστικών, εγκυμονώντας κίνδυνος για το Προσωπικό και μειώνει την επιχειρησιακή του ικανότητα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αγωνία του για την αδράνεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης, οι οποίο θέτουν σε προτεραιότητα τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους και όχι την ασφάλεια του Πολίτη και την Πολιτική Προστασία. Στηρίζουμε το Προσωπικού του Π.Σ. που για άλλη μια χρόνια καλείται με αυταπάρνηση, υπερβάλλοντας εαυτόν, να δώσει άνισο αγώνα για τη προστασία του φυσικού μας πλούτου  και της περιουσίας των πολιτών 

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.