.

15 τραυματίες από την έκρηξη στη Σαλαμίνα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

15 τραυματίες από την έκρηξη στη Σαλαμίνα

Η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών της ισχυρής έκρηξης, που σημειώθηκε το πρωί υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κλειστή ταβέρνα στον Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας, προκαλώντας τον τραυματισμό 14 πολιτών.

Από την έκρηξη, η οποία δεν προκάλεσε φωτιά, κατέρρευσε ολοσχερώς το κτίριο της ταβέρνας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, όλοι οι τραυματισμοί των πολιτών προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τη θραύση τζαμιών.
Δύο από τους τραυματίες, που έφεραν μεγαλύτερα τραύματα, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.
΄Ανδρες της ΕΜΑΚ με σκύλο, πραγματοποίησαν έρευνες στο ερείπια της ταβέρνας ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιου εγκλωβισμένου ατόμου.
Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι η έκρηξη, πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή προπανίου.
Συνεργεία του δήμου Σαλαμίνας από το πρωί βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί από την Πυροσβεστική, ή από πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.