.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Χαιρετισμός του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στα Ηλιάκεια-2013 στην Κάρπαθο» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Χαιρετισμός του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στα Ηλιάκεια-2013 στην Κάρπαθο»




Ρόδος, 27.05.13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ τα ΜΜΕ
«Χαιρετισμός του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στα Ηλιάκεια-2013 στην Κάρπαθο»
Με τη φράση «Με μόχθους επιτυγχάνεται η αρετή» από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ἡρακλεῖδαι», ξεκίνησε το χαιρετισμό του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, στην εκδήλωση μνήμης για το Σμηναγό (Ι), Κων/νο Ηλιάκη, που πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο την Δευτέρα 27.05.2013.
Ο Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στα Ηλιάκεια – 2013, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στην εκδήλωση:
«Η φράση «Aρετά βαίνει διά μόχθον», που κοσμεί τον θυρεό της 115ης Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπάγεται η 343 Μοίρα του ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη, είναι πιθανόν να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που είδε το αετίσιο βλέμμα του, δευτερόλεπτα πριν σκίσει τις γραμμές των οριζόντων για τελευταία φορά.
Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, αφιερώνουμε λίγα έστω δευτερόλεπτα στην μνήμη του 36χρονου ήρωα, που μέσα σε ελάχιστα λεπτά έδωσε στην πατρίδα πολύ περισσότερα από όσα προσφέραμε όλοι εμείς για χρόνια ολόκληρα. Στην σύζυγο και τα δυο του παιδιά. Στους γονείς του, που ανέθρεψαν έναν ανιδιοτελή ήρωα, αξίζει η τιμή μας.
 Ταυτόχρονα, οφείλουμε να προβληματιζόμαστε και να θέτουμε καίρια ερωτήματα.
 Πήραμε άραγε όλοι το μήνυμα; Και εάν το πήραμε, κάναμε όσα έπρεπε;  Η περίσταση δεν ενδείκνυται για περισσότερα, ας σκεφτούμε όμως όλοι σοβαρά.
Ας κοιτάξουμε στα μάτια τις νέες και τους νέους της Πολεμικής Αεροπορίας, στα μονόλεπτα και πεντάλεπτα ετοιμότητας, στις ολονύχτιες επιφυλακές, στα αλέρτ, κάθε φορά που οι Τούρκοι παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
- Έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια και την αποστολή τους.
- Έχουμε υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα περισσότερο από ποτέ.
- Έχουμε υποχρέωση να περιθάλψουμε τις οικογένειές τους.
- Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να πιάσει τόπο η θυσία του Κωνσταντίνου Ηλιάκη!»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.