.

Νεολαία ΣΥΝ: Κάλεσμα συγκέντρωσης στις 20.30 απόψε κόντρα στους μπράβους της νύχτας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Νεολαία ΣΥΝ: Κάλεσμα συγκέντρωσης στις 20.30 απόψε κόντρα στους μπράβους της νύχτας

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την κινητοποίηση ενάντια στις παρακρατικές επιθέσεις σε αγωνιστές

Σε πολλές συνοικίες της Αθήνας, δημόσιοι χώροι καταλαμβάνονται ανεξέλεγκτα από ιδιωτικά καταστήματα, αλλάζοντας βίαια το τοπίο των γειτονιών, συρρικνώνοντας τους πράσινους χώρους και περιορίζοντας το ζωτικό χώρο των κατοίκων. Στα Άνω Πετράλωνα, που είναι μια τέτοια περιοχή, οι κάτοικοι αγωνίζονται σταθερά ενάντια σ’αυτήν την κατάσταση και την ταυτόχρονη παντελή αδιαφορία του δημοτικών αρχών της Αθήνας και του δημάρχου Καμίνη. 

Η εισβολή όμως δεκάδων επιχειρήσεων σε συνοικίες, φέρνει μαζί και την ανάλογη προστασία που προασπίζει τα συμφέροντα τους και στρέφονται κατά κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της τοπικής κοινωνίας. Μετά λοιπόν την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το σπίτι αγωνιζόμενου κατοίκου στην περιοχή τον Οκτώβρη του 2009, την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε από μπράβους-κουκουλοφόρους ο σύντροφος και μέλος της Ανοιχτής Πόλης Μουμούρης-μετά από σχετική καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο-τον Νοέμβρη του 2012, έρχεται η πρόσφατη δολοφονική εμπρηστική ενέργεια εναντίον αγωνιζόμενου κατοίκου της περιοχής.

Οι προκλητικές ενέργειες μαφιόζικου τύπου δεν θα μείνουν αναπάντητες. Θα απαντηθούν με τη συνέχιση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής, απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα που την απειλούν με καταστροφή. Ενάντια στην υποβάθμιση των συνοικιών της Αθήνας από τις βιομηχανίες της ‘’διασκέδασης’’, υπερασπιζόμαστε τις γειτονιές μας και τους κατοίκους που αγωνίζονται. Διεκδικούμε το δημόσιο χώρο και παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Όλοι και όλες στην σημερινή συγκέντρωση , στις 20.30, στην πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.