.

900.000$ ανά κρατούμενο κοστίζει το Γκουαντάναμο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

900.000$ ανά κρατούμενο κοστίζει το Γκουαντάναμο

Η συντήρηση του Γκουαντάναμο κοστίζει πάνω από $ 150 εκατομμύρια ετησίως, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι μία από τις πιο κοστοβόρες φυλακές στον κόσμο.

Η φυλακή που βρίσκεται στην αμερικανική ναυτική βάση στην Κούβα κοστίζει πάνω από $ 900.000 ετησίως ανά κρατούμενο, τοποθετώντας την πολύ παραπάνω από φυλακές υψίστης ασφαλείας της χώρας, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε $ 60.000 έως $ 70.000 ανά κρατούμενο. Με 166 κρατούμενους, το Γκουαντάναμο καταβροχθίζει πάνω από $ 150 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.
"Αυτός θα είναι ίσως και  ο λόγος που η φυλακή θα κλείσει. Εννοώ το κόστος είναι αστρονομικό, όταν το συγκρίνουμε με το κόστος κράτησης σε άλλες φυλακές τον Ηνωμένων Πολιτειών, ", εξηγεί ο Ken Gude, επικεφαλής του προσωπικού και αντιπρόεδρος στο φιλελεύθερο Κέντρο για την αμερικανική πρόοδο think tank στο Reuters.Τα έξοδα για τη διατήρηση του στρατοπέδου οδηγούν τον Ομπάμα στην απόφαση να την κλείσει.
Ο λόγος ποθ το κόστος συντήρησης είναι τόσο υψηλό είναι γιατί η φυλακή βρίσκεται ανάμεσα από την Κούβα και την Αμερική και λόγο των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών,  αναγκαστικά η τροφοδοσία γίνεται από το εξωτερικό.
Τα 900.000 δολάρια ετήσιο κόστος ανά κρατούμενο ισοδυναμεί με την κονδύλια που διατέθηκαν σε σχεδόν επτά πολιτίες προκειμενου να διανέμονται γεύματα σε σπίτια ηλικιωμένων, αναφέρει το Reuters.

Στο Γκουαντάναμο 130 από τους 166 κρατούμενους συμμετέχουν στην απεργία πείνας. Η απεργία ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου.


Απόδοση στην Ελληνική enstoloi.gr
Πηγές: Russia Today, Reuters 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.