.

Η πυρκαγιά του μνημονίου, εφόδιο για τη θερινή αντιπυρική περίοδο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η πυρκαγιά του μνημονίου, εφόδιο για τη θερινή αντιπυρική περίοδο

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε η η αντιπυρική περίοδο του 2013 με κύριο εφόδιο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού τις ελλείψεις και τις μνημονιακές περικοπές σε πιστώσεις, μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό.
Οι ενάρξεις δασικών πυρκαγιών ήδη από την αρχή της άνοιξης, οι ήδη υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και οι προβλέψεις για «δύσκολο καλοκαίρι» προφανώς δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τους διαχειριστές του μνημονίου και την «τρόικα». Προφανώς οι τυχόν ζημιές και καταστροφές του εθνικού φυσικού πλούτου δεν περιλαμβάνονται στις δανειακές υποχρεώσεις προς τους τοκογλύφους της χώρας μας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα ρίχνεται στην δύσκολη μάχη για να προστατέψει τα δάση μας με ουσιαστικό μόνο πάλι σταθερό και ισχυρό μέσο, τον επαγγελματισμό του και την «εθελοντική απλήρωτη υπερεργασία και υπερπροσπάθεια των ευρισκομένων στα όρια της μισθολογικής εξαθλίωσης Ελλήνων Πυροσβεστών. Η λίστα των προβλημάτων πράγματι είναι καυτή:
1. Οι πιστώσεις για όλες τις δράσεις του Π.Σ. είναι περικομμένες κατά 25% περίπου σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές.
2. Το 1/3 του προσωπικού (οι Π.Π.Υ.) είναι περιορισμένων εργασιακών δυνατοτήτων, τινάζοντας το σχεδιασμό στον αέρα, καθότι δεν μπορούν να απασχοληθούν νύχτες, Κυριακές, αργίες, πέραν του ωραρίου τους και εκτός από την έδρα της υπηρεσίας που υπηρετούν.
3. Οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες που συμπληρώνουν τον αντιπυρικό σχεδιασμό, θα προσληφθούν σε μικρότερο αριθμό και για λιγότερο χρόνο απʼ ότι φαίνεται μέχρι σήμερα, ενώ για τον τρόπο απασχόλησής τους θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα με τους Π.Π.Υ.
4. Τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ένας γερασμένος στόλος, που σε ποσοστό επί του συνόλου του, περί το 52% είναι πάνω από 10 ετών, περί το 17% είναι πάνω από 20 ετών, ενώ περί το 6% είναι άνω από 30 ετών.
5. Την ηλικιακή επιβάρυνση των οχημάτων επιβαρύνει και η ατελέσφορη εδώ και χρόνια διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ελαστικών, ενώ οι όποιες αντικαταστάσεις ελαστικών γίνονται μέχρι σήμερα από προφορές συμπολιτών μας.
6. Ο εναέριος στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι επίσης γηρασμένος, μετέχοντας και αυτός με τη σειρά του στην ελλειπή προετοιμασία του αντιπυρικού σχεδιασμού. Η δήλωση του κ. Δένδια είναι επαρκώς διαφωτιστική για το θέμα: «Ιδιαίτερα τα παλιά αεροσκάφη canadair 215 μόνο με τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες και της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν και υπηρετούν τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη».
7. Δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πιλότων του Π.Σ. μετά από την τόσα χρόνια εγκληματική αδρανοποίηση τους, παρότι φέτος, πάλι μετά από τόσα χρόνια, τα ιδιόκτητα ελικόπτερα είναι σε πτητική ετοιμότητα.
8. Δεν υπάρχει ακόμα πληροφόρηση για την τύχη των μισθώσεων των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.
9. Δεν έχει τελεσφορήσει ακόμα η διαγωνιστική διαδικασία για τη προμήθεια πυροσβεστικών στολών.
10. Δεν προβλέφθηκε για άλλη μια χρονιά ούτε ένα ευρώ, για την θερινή υποχρεωτική υπερεργασία του προσωπικού, καθότι το «δασικό» υφαρπάχθηκε από τους τροϊκανούς κατακτητές μας.
Κρούουμε το καμπανάκι του κινδύνου στην Κυβέρνηση, γιʼ αυτό το καλοκαίρι. Η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας είναι πολλαπλώς πολυτιμότερα από τα πανωτόκια των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας. Οι περικοπές στην ασφάλεια και πολιτική προστασία είναι εθνικό έγκλημα. Αυτή η πυρπολημένη από το μνημόνιο χώρα μας δεν το αντέχει.

ΕΑΠΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.