.

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ.Δρίτσα και Γ. Σταθά με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ.Δρίτσα και Γ. Σταθά με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
Θ.Δρίτσα και Γ. Σταθά
με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς (βουλευτής Βοιωτίας – αρμόδιος για θέματα εργασίας) και Θοδωρής Δρίτσας (βουλευτής Α΄ Πειραιά – Υπεύθνος Άμυνας και Ναυτιλίας) συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα κ. Αντώνη Οικονόμου και συνεργάτες τους., η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα την τύχη των Ναυπηγείων και την ανάγκη επείγουσας παρέμβασης.


Μετά την συνάντηση οι δυο βουλευτές μίλησαν με τους εργαζόμενους, που διαδήλωναν αγωνιστικά έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:

«Και αυτή η Κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι δέσμια της αποικιοκρατικής σύμβασης παραχώρησης των Ναυπηγείων, αρχικά στην γερμανική HDW και στη συνέχεια στον Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα. Καμία εγγύηση δεν διαφαίνεται ότι η υπ΄αυτές τις συνθήκες διεξαγόμενη διαπραγμάτευση μπορεί να φέρει θετικά και άμεσα αποτελέσματα.

Τώρα πια – μετά από ένα (1) χρόνο – η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει καμία δικαιολογία. για τα κλειστά ναυπηγεία. Χρειάζονται γενναίες και ριζικές λύσεις για την ανασυγκρότηση ριζικά της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας υπό ενιαίο δημόσιο φορέα και για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και για την παράδοση των υποβρυχίων στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, υποβρύχια για τα οποία το ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει ήδη πάνω από 2 δισ. ΕΥΡΩ.

Άμεσα, όμως, απαιτούνται τουλάχιστον οι εξής τρεις (3) κινήσεις :

1. Δραστική κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, που παραμένουν χωρίς αμοιβή στο απαράδεκτο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας μια (1) φορά την εβδομάδα

2. Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία από το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, με στόχο βέβαια τη συνολική κατάργηση αυτής της ρύθμισης

3. Κήρυξη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των υπαρκτών κινδύνων πρόκλησης σοβαρού και μεγάλης έκτασης «ατυχήματος» με ανυπολόγιστες συνέπειες, λόγω της ελλειπούς συντήρησης και παρακολούθησης τόσο των εγκαταστάσεων, όσο κυρίως των μπαταριών των υπό κατασκευή υποβρυχίων.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς είχε δεσμευθεί για λύση μέχρι 31.12.2012.. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκης προβαίνει σε δηλώσεις εφησυχασμού για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά ο Αλμούνια τον διαψεύδει και σε απάντησή του σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Νίκου Χουντή φτάνει μέχρι και την πρόταση για κλείσιμο των Ναυπηγείων !

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία και καλεί σε γενική κινητοποίηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο Σκαραμαγκά, στην Ελευσίνα, στο Νεώριο Σύρου, στη Χαλκίδα, στη ΝΕΖ Περάματος.»




30/5/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.