.

Ο Χαιρετισμός του Τάσου Μανιάτη και η αποχώρηση των εκπροσώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απο το συνέδριο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο Χαιρετισμός του Τάσου Μανιάτη και η αποχώρηση των εκπροσώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απο το συνέδριο

15ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΥΠΣ
Χαιρετισμός του Γ.Γ της ΕΑΠΣ   Τάσου Μανιάτη.


Αξιότιμοι Κύριοι προσκεκλημένοι,   εκτός βέβαια αυτών πού αποχώρησαν και δεν πρέπει να τους αποδοθεί το άξιον της τιμής, γιατί είναι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ),που με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους, μας έχουν εξαθλιώσει. Ίσως αξιότιμοι συνάδελφοί μου, δεν θα έπρεπε να είναι καν προσκεκλημένοι σε εκδηλώσεις μας, αυτή θα μπορούσε να είναι και η πιο light αντιμετώπισή τους.
Η ΕΑΠΣ Χαιρετίζει το συνέδριό σας και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.
Συνάδελφοι:
·       Το συνδικαλιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται την πιο βάρβαρη επίθεση από την τρικομματική κυβέρνηση των δημίων του Ελληνικού λαού.
·       Το συνδικαλιστικό κίνημα φοράει το χακί του, επιστρατεύεται και φιμώνεται
·       καταστρέφεται η σύναψη των συλλογικών συμβάσεων.
·       Η παιδεία διαλύεται , και ήδη έχει μπει η Ταφόπλακα στην δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση για όλους.
·       Το σύστημα υγείας καταστρέφεται θανατώνοντας όλους τους συμπολίτες μας.  
·       Η δημόσια και ιδιωτική περιουσία πωλείτε μπίρ παρά, στους ξένους τοκογλύφους.
·       Ο λαός μας εξαθλιώνεται από την οικονομική και ηθική μιζέρια.
·       Οι εκατοντάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας έγιναν χιλιάδες.
·       Τα απανθρακωμένα πτώματα του χειμώνα από την χρήση των εναλλακτικών πηγών θέρμανσης δεν έκαψαν τις καρδιές των δημίων πού συγκυβερνούν.
·       Τα εκατομμύρια ανέργων ψυχορραγούν τις οικογενειές μας.
·       Τα παιδιά μας, ακολουθούν τον δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν εργασία.
·       Ζήσαμε την μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα, στα Ασφαλιστικά μας ταμεία.
·       Η προστασία και ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του πολίτη δεν υφίσταται, αλλά έχει αντικατασταθεί με δολοφονίες και κλεψιές.
·       Τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο ναδίρ της ύπαρξής του.

Όσο για το πυροσβεστικό Σώμα στελεχώνεται:
1.  Από προσωπικό πού η πλειοψηφία του βρίσκεται στα όρια της φτώχιας. Όλοι μας ζούμε τον αγώνα της επιβίωσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να υπάρχουν συνάδελφοι που να φέρνουν τα παιδιά τους στην υπηρεσία για να μοιραστούν το φαγητό με τους συναδέλφους μας για να επιβιώσουν.
2.  Από προσωπικό πού το ηθικό του είναι κατακερματισμένο πού ήταν και το βασικό του πλεονέκτημα στις μάχες με τις φυσικές καταστροφές.
3.  Από προσωπικό πού είναι τριχοτομημένο με τεράστια λειτουργικά και εργασιακά προβλήματα και με τους Πενταετείς συναδέλφους μας να ζουν την Ομηρία της κάθε μορφής εξαθλίωσή τους από τους συνεχιστές της διαχείρισης των ψεύτικων υποσχέσεων.
4.  Από την ομηρία του Εποχικού προσωπικού που η τρικομματική κυβέρνηση το εμπαίζει, μη δίνοντάς του την δυνατότητα μετά της σύντομης ανάσας του πεντάμηνου στην εργασία, να μην τον εντάσσει στο Ταμείο Ανεργίας. Μήπως οδηγεί και αυτό το κομμάτι της κοινωνίας στην αυτοκτονία;
5.  Από τον εμπαιγμό των 725 επιτυχόντων μόνο στα Χαρτιά Δοκίμων Πυροσβεστών, ενώ τα κενά του μόνιμου προσωπικού αυξάνονται, και η μη ύπαρξη της πολιτικής βούλησης, επικυρώνει την άποψη περί σχεδιασμένης συρρίκνωσης του Π.Σ
6.  Από το πετσόκομμα των μισθών του πυροσβεστικού προσωπικού και από το κόψιμο της υπερωριακής απασχόλησης (Δασικού επιδόματος) τους θερινούς μήνες.
7.  Από τις προγραμματισμένες περικοπές που εγκρίθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2013 για το 2014, μέσα από ένα νέο ειδικό μισθολόγιο πού κατά πάσα πιθανότητα θα κόψει τις μισθολογικές προαγωγές.
8.  Από το πετσόκομμα κονδυλίων σε υλικά και μέσα του Π.Σ
9.  Από τον γερασμένο στόλο των Πυροσβεστικών Οχημάτων, το μεγάλο ποσοστό που είναι παροπλισμένα, τόσο από έλλειψη ανταλλακτικών όσο και από έλλειψη  ελαστικών, πού αποκαθίσταται με ζητιανιά των στελεχών του από ιδιώτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.
10.                   Από τον γερασμένο εναέριο στόλο της Π.Σ
11.                   Από την καθυστέρηση στην διάθεση των μισθωμένων ελικοπτέρων.
12.                   Επίσης από την μείωση των λειτουργικών δομών του Π.Σ μέσα από την κατάργηση Πυρ/κών Σταθμών και Πυρ/κών κλιμακίων στην λογική εξοικονόμησης κόστους, πού περνά μέσα από το Ν/Ο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ, το οποίο έχει  κατατεθεί στην ΚΕΝΕ της Βουλής.
Φυσικά όλα τα ανωτέρω τα αγνοεί ο Πρωθυπουργός της Χώρας με τις πρόσφατες αυστηρότατες δηλώσεις του («η πολιτεία έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές», «θα είναι πολύ αυστηρός αν διαπιστώσει αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»)και
τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, κ. Δένδια, περί μη επάρκειας των μέσων δασοπυρόσβεσης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ (10 Μαΐου 2013).
Δυστυχώς ο κ. Πρωθυπουργός αποποιείται των τεραστίων πολιτικών του ευθυνών πού απορύθμισαν τον κυριότερο  επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας το Π.Σ
Δυστυχώς, οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και οι αποκαλύψεις του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δείχνουν ότι και αυτή τη χρονιά η μάχη με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές κινδυνεύει να χαθεί πριν ακόμη ξεκινήσει, και το τραγικό είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς απειλεί όλους εμάς και μας θεωρεί υπαίτιους σαν να εφαρμόσαμε εμείς αυτή την πολιτική και όχι ο ίδιος και η κυβερνησή του.
Συνάδελφοι :
·         προσπαθήστε να κρατήστε ψηλά την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στο Χώρο μας.
·         Οριοθετείστε ηθικούς και αξιακούς κανόνες στην Λειτουργία των συνδικαλιστικών Οργάνων.
·         Παραμερίστε προσωπικές και συντεχνιακές λογικές πού σε συνδυασμό με την Χακί πολιτική των συγκυβερνόντων θα  διαλύσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Το πρώτο βήμα έγινε με την γνωμοδότηση για την απαγόρευση της στολής των Αστυνομικών στις συγκεντρώσεις. Θα δώσουμε λοιπόν τροφή με τις συντεχνιακές λογικές, για το δεύτερο βήμα της διάλυσης;
Οι  διαχειριστές των πολιτικών της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, στοχεύουν:
·        ή στον έλεγχο του συνδ/στικού κινήματος, με οσφυοκάμπτες- πιόνια συνδικαλιστές
·       ή στην διάλυσή  του, για να καμφτεί κάθε μορφή αντίδρασης.
·       Θα το επιτρέψετε, πουλόντας τους εργαζόμενους που εκπροσωπείται;  Αυτοί θέλετε να είστε;
Εμάς, τους συνδικαλιστές στα Σώματα Ασφαλείας δεν μπορούν να μας επιστρατεύσουν γιατί είμαστε επιστρατευμένοι στο καθήκον, αλλά μπορούν να μας διαλύσουν.
 Συνάδελφοι:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΛΪΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ που θα έρθει ΟΧΙ περιμένοντας τις εκλογές, γιατί η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού θα βαθείνει, δεν θα έχει σταματημό,  αλλά στην γρήγορη ανατροπή ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, για να σταματήσει η κατηφόρα, μέσα από την συμμετοχή μας στις  συγκεντρώσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ώστε να γίνουν μαζικές και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική θέτοντας όρους ηθικής και αξιοπρέπειας στο λαό μας.
ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ  ΕΠΙΣΡΑΤΕΥΣΕΩΝ  και    ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ δεν θα κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων για λύτρωση του λαού και της Πατρίδας μας, από τους μνημονιακούς διαχειριστές κα τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.