.

'Ηττα για τον Α/ΓΕΕΘΑ - Στο αρχείο η υπόθεση Τσουκαράκη για 'διασπορά ψευδών ειδήσεων' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

'Ηττα για τον Α/ΓΕΕΘΑ - Στο αρχείο η υπόθεση Τσουκαράκη για 'διασπορά ψευδών ειδήσεων'







Μετά την πειθαρχική δίωξη και την επιβολή της 10ήμερης φυλάκισης που επέβαλλε ο Α/ΓΕΕΘΑ στον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, για έγγραφο ερώτημά τους που του απηύθυναν, ο Α/ΓΕΕΘΑ θέλοντας να τελειώσει το θέμα ΣΥΣΜΕΔ, έστειλε το έγγραφο στη Στρατιωτική Εισαγγελία για ποινική αξιολόγηση, προς την κατεύθυνση της διασποράς ψευδών ειδήσεων.


Κατά το ΓΕΕΘΑ η διασπορά των ψευδών ειδήσεων, που εκφράστηκε απρεπώς και με ασέβεια κατωτέρων προς τον ανώτερό τους Στρατηγό Α/ΓΕΕΘΑ με το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ, ήταν το ερώτημά τους εάν θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις στις περικοπές των στρατιωτικών, εάν θα διευρυνθεί η πραγματική υπηρεσία στα 40 χρόνια και εάν θα αρθεί η μονιμότητα των Υπαξιωματικών πλην παραγωγικών σχολών.

Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και αφού έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις και παροχή εξηγήσεων από τους εγκαλούμενους Τσουκαράκη και Τσάκαλο αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι Στρατιωτικοί Δικαστές με το ίδιο μισθολόγιο αμείβονται, υπέστησαν δραματικές περικοπές στους μισθούς τους και ενδιαφέρονται να έχουν μια άτυπη έστω ενημέρωση και εκπροσώπηση μέσω του ΣΥΣΜΕΔ.


Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ, Αντισυνταγματάρχης Α. Τσουκαράκης, από το OnAlert, για την εξέλιξη της υπόθεσης, δήλωσε: «Για ακόμη μία φορά ενημερώνομαι για θέμα που με αφορά μέσω τρίτων. Η εξέλιξη της υπόθεσης αφενός καταδεικνύει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, που παράγει δύσκολο έργο χωρίς την αντίστοιχη αποζημίωση που της αρμόζει. Πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί και να αποβάλλουμε εμπάθειες, εκδικητικές συμπεριφορές και εγωισμούς. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι μετρημένες για να έχουν αποτέλεσμα. Προσοχή στους λάκκους. Φοβάμαι ότι η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός θα ενταθεί το επόμενο διάστημα».

Όλα δείχνουν ,ότι η ιστορία θα συνεχιστεί στα ποινικά και αστικά δικαστήρια όπου θα προσφύγουν Τσουκαράκης και Τσάκαλος κατά του Α/ΓΕΕΘΑ.



πηγή:onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.