.

Ο χρυσαυγίτης εκβιάζε και την αδερφή του θύματος με ροζ βίντεο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ο χρυσαυγίτης εκβιάζε και την αδερφή του θύματος με ροζ βίντεο

«Ο Στεφανάκης με εκβίαζε με ροζ βίντεο»
Σε πρόσωπο-κλειδί της άγριας δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη αναδεικνύεται η αδελφή της, Μαρία - Ελένη.

Από τη μία, η απολογία του 25χρονου Βαγγέλη Στεφανάκη στην οποία αναφέρει ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την 32χρονη και πως εκείνη «ανέλαβε» να τον καλύψει στην Αστυνομία σε σχέση με τον βαρύτατο τραυματισμό της αδελφής της και από την άλλη οι διαφορετικές καταθέσεις της Μαρίας - Ελένης, αποτέλεσμα εκβιασμού, όπως ισχυρίζεται, από τον 25χρονο, εγείρουν πολλά ερωτήματα σε σχέση με τον ρόλο της στην υπόθεση.
«Είχαμε κάνει έρωτα μία φορά, το είχε καταγράψει και απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου και ότι θα το έβγαζε στο Ιντερνετ», αναφέρει στην απολογία της η Μαρία - Ελένη.
Την ίδια στιγμή που ο Β. Στεφανάκης βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, οι δικαστικές Αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στους γρίφους που έχουν δημιουργήσει οι διαφορετικές εκδοχές των κατηγορουμένων.
Οι αδελφές Μαρία - Ελένη και Φαίη Μπλάχα σε παλαιότερες ανέμελες στιγμές, πριν μπει στη ζωή τους ο Βαγγέλης Στεφανάκης. Ανθρωποι που έχουν μιλήσει με τη Μαρία - Ελένη, τονίζουν στο «Εθνος της Κυριακής
Οι αδελφές Μαρία - Ελένη και Φαίη Μπλάχα σε παλαιότερες ανέμελες στιγμές, πριν μπει στη ζωή τους ο Βαγγέλης Στεφανάκης. Ανθρωποι που έχουν μιλήσει με τη Μαρία - Ελένη, τονίζουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι από την πρώτη στιγμή τους έλεγε ότι «ο άνθρωπος αυτός μας κατέστρεψε την οικογένεια».
Στις καταθέσεις φίλων και συγγενών του θύματος περιγράφονται οι δραματικές στιγμές που ακολούθησαν του μοιραίου τραυματισμού τη νύχτα της 5ης Απριλίου, καθώς και η συχνά επιθετική συμπεριφορά του 25χρονου.
Σύμφωνα με τον πατέρα της Φαίης, ο Β. Στεφανάκης είχε ξαναχτυπήσει τη σύντροφό του λίγες μέρες πριν από τον φονικό ξυλοδαρμό της. Μάλιστα, ακόμη και ο πατέρας του δράστη αναφέρει ότι είχε φτάσει στο σημείο να χτυπήσει «δύο φορές την αδελφή του, η οποία μάλιστα είχε καλέσει και την Αστυνομία στο σπίτι»!
Ο 25χρονος είναι σήμερα προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Ο 25χρονος είναι σήμερα προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Κροκοδείλια δάκρυα
Η πρώτη κατάθεση της Μαρίας - Ελένης Μπλάχα δόθηκε στις 6 Απριλίου, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της Φαίης στο νοσοκομείο. Σε αυτήν, την πρώτη «εκδοχή», η 32χρονη αδελφή του θύματος υποστηρίζει ότι νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον φίλο της αδελφής της Β. Στεφανάκη, ο οποίος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και κλαίγοντας της είπε πως ένας φίλος του τον ειδοποίησε ότι η Φαίη βρέθηκε λιπόθυμη και χτυπημένη στον δρόμο και πως είχε μεταφερθεί στον «Ερυθρό».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδελφής, η ίδια πήγε στο νοσοκομείο, όπου βρήκε τον Στεφανάκη μαζί με δύο φίλους του. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της, όπου ενημέρωσε τον πατέρα της για τον τραυματισμό της μικρότερης αδελφής της.
Τα σκυλιά είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της Μαρίας - Ελένης. Μάλιστα η ίδια συνηθίζει να εμφανίζεται συχνά σε επιδείξεις σκύλων.
Τα σκυλιά είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της Μαρίας - Ελένης. Μάλιστα η ίδια συνηθίζει να εμφανίζεται συχνά σε επιδείξεις σκύλων.


Η πρώτη δουλειά των αστυνομικών του Τμήματος Νέας Μάκρης ήταν να καλέσουν τον 25χρονο και τους δύο φίλους του. Ο πρώτος δεν εμφανίστηκε. Οι δύο άλλοι εξετάστηκαν ενόρκως. Ο ένας, ολλανδικής καταγωγής, επιβεβαίωσε το σενάριο της Μαρίας - Ελένης. Τα στοιχεία ωστόσο από τη μαρτυρία του δεύτερου ατόμου, έκαναν τους αστυνομικούς να υποπτευθούν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Η συμπληρωματική κατάθεση του τελευταίου οδήγησε στη σύλληψη της Μαρίας - Ελένης και του Ολλανδού φίλου του Στεφανάκη για απόκρυψη της αλήθειας.
Στη δεύτερη κατάθεσή τους, οι δύο ανακάλεσαν τις αρχικές τους μαρτυρίες και κατήγγειλαν ότι ο σοβαρός τραυματισμός της Φαίης προήλθε από χτυπήματα που της προκάλεσε με τα χέρια του ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος τους το δήλωσε κατ' επανάληψη στο νοσοκομείο και σε διάφορες συναντήσεις πριν από τη σύλληψή τους.
Η Μαρία - Ελένη Μπλάχα είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα, όπως φανερώνουν και οι φωτο-γραφικές αναρτήσεις της ίδιας στο Facebook, γεγονός που προσδίδει ακόμα περισσότερη ίντριγκα στο ερωτικό θρίλερ της Νέας Μάκρης που κατέληξε σε τραγωδία.
«Μου επέβαλε να πω ψέματα»
«Αρχισε να με απειλεί και μου έλεγε ότι αν αποκαλύψω ότι αυτός είναι ο δράστης θα καταστρέψει εμένα και την αδελφή μου. Μου επέβαλε να πω ψέματα στον πατέρα μου και στην Αστυνομία λέγοντάς μου ότι δεν σταματάει πουθενά και ότι θα μας καταστρέψει όλους. Θέλω να πω ότι μία φορά είχα κάνει έρωτα με τον Στεφανάκη σε ξενοδοχείο.

Ο Στεφανάκης μου είπε ότι το είχε βιντεοσκοπήσει και με απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου, στον σύζυγό μου και θα το έβγαζε στο Ιντερνετ. Μου είπε ότι ακόμη και στη φυλακή να πάει, όταν βγει θα μας κάνει μεγάλο κακό», ισχυρίζεται τελικά στην απολογία της ενώπιον του 15ου Τακτικού Ανακριτή στις 9 Απριλίου, όπου έχει οδηγηθεί ως κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.
«Φοβόμουν για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μου, της αδελφής μου και της οικογένειάς μου», δικαιολογήθηκε. Η ίδια αναφέρει ότι όταν ρώτησε τον 25χρονο για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνος της είπε: «Εμαθα κάτι για το παρελθόν της αδελφής σου και της ζήτησα να μου πει αν είναι αλήθεια. Αυτή με έσπρωξε, μου φώναζε πάρα πολύ και της έδωσα μια σφαλιάρα, έχασε την ισορροπία της και έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε στο αυτοκίνητό μου».
Η Μαρία - Ελένη μάλιστα αναφέρει ότι ο Στεφανάκης τής τηλεφώνησε μία μέρα μετά τον ξυλοδαρμό της Φαίης και της ζήτησε χρήματα για βενζίνη ώστε να πάει στο νοσοκομείο να δει την αδελφή της! Οπως λέει, η ίδια του τα έδωσε...
Τον εκβιασμό από τον 25χρονο επιβεβαιώνει και ο σύζυγος της Μαρίας - Ελένης. Στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι «με την κατηγορούμενη μένουμε στον ίδιο χώρο και προσπαθούμε να διασώσουμε τον γάμο μας (...) Απ' ό,τι μου είπε η σύζυγός μου, είπε ψέματα στην Αστυνομία διότι φοβόταν τον Στεφανάκη. Της έλεγε ότι αν το μαρτυρήσει θα κάνει κακό στην ίδια, την αδελφή της και την οικογένειά της εν γένει. Επίσης, η σύζυγός μου μού αποκάλυψε ότι είχε κάνει έρωτα σε ξενοδοχείο με τον Στεφανάκη και αυτός της είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει τη συνεύρεση και αν αποκάλυπτε στην Αστυνομία ότι αυτός χτύπησε την αδελφή της θα δημοσίευε το βίντεο στο Ιντερνετ και θα το έστελνε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας».
«Νταής ο γιος μου», λέει ο πατέρας του 25χρονου
Από τα έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ανάγλυφα και το βίαιο προφίλ του Βαγγέλη Στεφανάκη. Σύμφωνα με τον πατέρα της Φαίης, η 23χρονη καλλονή τού είχε εκμυστηρευτεί τρεις-τέσσερις μέρες πριν από το μοιραίο βράδυ, πως ο Βαγγέλης την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και την πονούσε το αυτί της. Μάλιστα, είχε πάει στο Κέντρο Υγείας Σπάτων για να τη δει γιατρός. Καταπέλτης για τη συμπεριφορά του 25χρονου είναι και η κατάθεση του πατέρα του.
«Ο γιος μου είναι ιδιαίτερα νευρικό άτομο και πολλές φορές έχει έρθει σε αντιπαράθεση με πολλούς. Πηγαίνει σε γυμναστήριο και κάνει κικ μπόξινγκ, ενώ παίρνει συμπληρώματα διατροφής σε σκόνη και χάπια. Δεν γνωρίζω εάν είναι αναβολικά (...) Εμένα δεν με έχει χτυπήσει, αλλά έχει χτυπήσει δύο φορές την κόρη μου Κ.Σ., η οποία μάλιστα είχε καλέσει και την Αστυνομία στο σπίτι», κατέθεσε.
Το προφίλ του «νταή» προκύπτει και από τις μαρτυρίες των φίλων του. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής με επικεφαλής τον Μ. Πλουμή, είχαν άρει τα κινητά επικοινωνίας του αλλά καθ' όλο το διάστημα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης τα τηλέφωνα ήταν απενεργοποιημένα, προφανώς για να μην είναι εύκολο να εντοπιστεί.
Τελικά, παραδόθηκε ο ίδιος με τον δικηγόρο του, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από το «Εθνος της Κυριακής».
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.