.

Ευρωσκεπτικισμού συνέχεια...Αποχή δηλώνουν οι νέοι από τις ευρωεκλογές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ευρωσκεπτικισμού συνέχεια...Αποχή δηλώνουν οι νέοι από τις ευρωεκλογές

Τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου ως προς τη συμμετοχή των νέων στις επόμενες εκλογές στην χώρα μας δείχνουν πως μόνο ένα 53% θα πάει να ψηφίσει.

To 53% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ προτίθεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το 27% των συμπολιτών μας, ηλικίας έως 30 ετών και το 28% στην ΕΕ δηλώνουν ότι σίγουρα θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και συμμετείχαν 13.000 νέοι ηλικίας από 15 έως 30 ετών.

Αναφορικά με όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν, το 74% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ αναφέρουν ότι «η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα». Παράλληλα, το 50% των νέων Ελλήνων και το 54% στην ΕΕ, στην αντίστοιχη κατηγορία, σημειώνουν ότι "δεν τους ενδιαφέρουν η ευρωπαϊκή πολιτική και οι εκλογές". Μάλιστα, το 30% των συμπολιτών μας έως 30 ετών και το 18% στην ΕΕ δηλώνουν ότι "είναι κατά της Ευρώπης και της ΕΕ".

Εξάλλου, το 13% των νέων Ελλήνων και το 19% των νέων στην ΕΕ "θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα σε πολιτικές εκλογές κάποια στιγμή στη ζωή τους".


 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.