.

Δηλώσεις Γρ.Αστυνομικών Θεσ/νίκης για τα γεγονότα στην Ιερισσό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δηλώσεις Γρ.Αστυνομικών Θεσ/νίκης για τα γεγονότα στην Ιερισσό

thestival _ Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης.

«Είναι απίστευτα αυτά που μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι. Κάποιοι κάτοικοι
χρησιμοποιούν σφεντόνες με τις οποίες εκτοξεύουν καρφιά και πέτρες. Έχουν σωλήνες και μέσα σε αυτούς τοποθετούν πυροτεχνήματα τα οποία εκτοξεύουν προς τους αστυνομικούς» δηλώνει στο thestival ο κ. Παπαδάκης.
Ο κ. Παπαδάκης ξεκαθαρίζει ότι η θέση των αστυνομικών στις Σκουριές είναι ιδιαίτερα δύσκολη σημειώνοντας ότι δεν είναι ρόλος της αστυνομίας να προστατεύει τις επενδύσεις σε 24ωρη βάση. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους κατοίκους. Εκτελούμε εντολές. Η διοίκηση της αστυνομίας πρέπει να προστατεύσει του αστυνομικούς που είναι εκτεθειμένοι. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε σάκος του μποξ για κάθε δίκαιο ή μη αίτημα οποιασδήποτε ομάδας πολιτών» λέει ο κ. Παπαδάκης.
Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΑΥΘ δηλώνει υπέρμαχος των επενδύσεων όταν αυτές βρίσκουν σύμφωνους και τους πολίτες. «Δεν φταίει ο Έλληνας αστυνομικός για να τρώει πέτρες, σκάγια και καρφιά και να μη γνωρίζει αν το βράδυ θα επιστρέψει σπίτι του. Καλές οι επενδύσεις αλλά δεν μπορούν να γίνονται με συνεχή προστασία από δεκάδες αστυνομικούς. Θα πρέπει να γίνονται έπειτα από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.