.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για Νάουσα: Προκλητική η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, απαράδεκτη η συμπεριφορά της αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για Νάουσα: Προκλητική η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, απαράδεκτη η συμπεριφορά της αστυνομίας

Την Κυριακή 12 Μαΐου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με την βουλευτή του Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου θέλησε να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, που διοργάνωσαν ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η φιλοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής επέλεξε για άλλη μια φορά να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Επέλεξε με την προκλητική συμπεριφορά της να αμαυρώσει την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος, προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Δεν μας ξενίζει η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, δεν έχουμε αυταπάτες, μας έχει συνηθίσει να επιτίθεται πολλές φορές κατά του λαού που αγωνίζεται, κατά της αριστεράς, κατά των μεταναστών την ίδια ώρα που στη βουλή προστατεύει τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Γνωρίζουμε τον ρόλο της.

Αυτό που θεωρούμε όμως απαράδεκτο είναι η συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που εγκλώβισαν τις δυνάμεις της αριστεράς και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, επέτρεψαν στους χρυσαυγίτες την είσοδο στον Χώρο Θυσίας, οι οποίοι αφού αποθρασύνθηκαν από την κάλυψη της αστυνομίας άρχισαν να βρίζουν με εμετικά συνθήματα και να προκαλούν τον παρευρισκόμενο κόσμο και τις αντιπροσωπείες της αριστεράς που βρίσκονταν στον χώρο. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κάλυψη που έδωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Μπαντουβάκη στους χρυσαυγίτες. Θεωρούμε ότι είναι υπόλογοι, αυτοί που επέτρεψαν σε ένα φιλοναζιστικό κόμμα, να αμαυρώσει την μέρα του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών.

Ευτύχημα είναι ότι η αριστερά και οι δυνάμεις της εργασίας έδειξαν αυξημένα αντανακλαστικά και με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας που ενισχύθηκε με την ενεργητική παρουσία των υπολοίπων συλλογικοτήτων και των κατοίκων, απέτρεψαν την παρέλαση των Χρυσαυγιτών, υπερασπιζόμενοι την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Πιστεύουμε πως όπως το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, έτσι και όλα τα εργατικά σωματεία πρέπει να γίνουν μπροστάρηδες στον αγώνα ενάντια στην φασιστική απειλή και την μνημονιακή λεηλασία που μαστίζει τον τόπο μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.