.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Οι ένστολοι των Ε.Δ και Σ.Α ενωμένοι μπορούν να τους ανατρέψουν! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Οι ένστολοι των Ε.Δ και Σ.Α ενωμένοι μπορούν να τους ανατρέψουν!

Του Γ.Γραμματέα της Ένωσης Αξ. Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάδελφοι Ένστολοι.

 ΟΙ διαχειριστές των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού των Ε.Δ και των Σ.Α.
Συνεχίζουν  τις περικοπές στις δαπάνες στις Ε.Δ και Σ.Α μειώνοντας το βαθμό της επιχειρησιακής δραστηριότητάς τους, και θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία, την Εθνική Άμυνα και  Ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Πολιτών και της πολύπαθης Πατρίδας μας.
Στόχος μας, είναι η ανατροπή των πολιτικών και των διαχειριστών τους, για να σταματήσει η κατηφόρα πού οδηγεί  το λαό χωρίς μέλλον και μέλλον χωρίς λαό, με ασφάλεια πολίτη και κράτους, χωρίς εκπροσώπους.
Η μέθοδος για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος πολύ πιο απλός από τη μέχρι τώρα προσέγγιση των συνδικαλιστών και φορέων των Ε.Δ και Σ.Α.
Είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ στον Αγώνα των εργαζομένων στα Σ.Α και στις Ε.Δ.
Οι συνδικαλιστές των Σ.Α και οι αγωνιστικοί εκπρόσωποι των Ε.Δ πρέπει να συντονίσουν ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ με κοινές ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να σταματήσουν την εξαθλίωση και την απαξίωση των ιδίων και των εργαζομένων στα  Σώματα  που εκπροσωπούν.
Συντεχνιακές λογικές σε μια τέτοια τόσο κρίσιμη περίοδο για την επιβίωση του προσωπικού και τη διάσωση των Σωμάτων δεν χωρούν.
Με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ευαίσθητους Χώρους των Ε.Δ και των Σ.Α θα αποκρουστούν αυταρχικές πολιτικές πού εκφράστηκαν με τιμωρίες ενστόλων των Ε.Δ , Προέδρου του Γραμματέα και μελών του ΣΥΣΜΕΔ πού συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις των φορέων τους με στολή, καθώς και τιμωρίες σε μέλη συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων των Σ.Α, της ΕΛ.ΑΣ του Π.Σ και του Λ.Σ για παρόμοιους λόγους.
Δεν ήταν τυχαίες οι τιμωρίες, οι απειλές και η γνωμοδότηση του ΝΣΚ για απαγόρευση της στολής σε συγκεντρώσεις του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ
Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν σαν στόχο να σταματήσει κάθε μορφή αντίδρασης πού θα βαθαίνει την κρίση στους εργαζόμενους  και στην Πατρίδα μας, με σκοπό το πλήρες ξεπούλημα της, που στις ημέρες αυτές συντελείται σε  πηγές ενέργειας ΕΥΔΑΠ- ΔΕΗ και άλλες.
Από το θεσμικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για κοινή μαζική συγκέντρωση των ενστόλων των Ε.Δ και των Σ.Α μέσα από μία κοινή συνεδρίαση των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Το πεδίο υπάρχει, διότι:
 Έχουν προγραμματιστεί νέες περικοπές στα μισθολόγια των Ενστόλων για το 2014, 
Έχει προκληθεί  μείωση των γενικότερων δαπανών για τα Σ.Α και τις Ε.Δ,
 Μειώνουν  τίς λειτουργικές δομές των Σωμάτων, πού θα οδηγήσουν στη συρρίκνωση μεθοδεύοντας και εκτελώντας ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς δραστηριότητάς τους.
 Και στοχευμένη αντίδραση  στην προσπάθεια απαγόρευσης των ένστολων συγκεντρώσεων, την τρομοκράτηση των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων,  με σκοπό την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ε.Δ.
Το μικρό κράτος για τους συγκυβερνώντες, είναι το ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΡΑΤΟΣ  
ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ   ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
ΘΑ τους το επιτρέψουμε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.