.

Φιάσκο η βράβευση του χορηγού, Οι βάρκες σαπίζουν ως ακατάλληλες κι επικίνδυνες... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Φιάσκο η βράβευση του χορηγού, Οι βάρκες σαπίζουν ως ακατάλληλες κι επικίνδυνες...

αναδημοσίευση
Ακατανόητη και ως εκ τούτου ύποπτη είναι η χθεσινή ενέργεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης να βραβεύσει τον ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι για τη χορηγία περίπου 20 βαρκών περιπολίας στο ποτάμι του Έβρου για την
αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, δηλώνοντας μάλιστα ανερυθρίαστα ότι η συμβολή τους στη δραστική μείωση του
φαινομένου υπήρξε καταλυτική.
Θέλουμε να πιστεύουμε, δεδομένης της εντιμότητας του κ. υπουργού, πως υπήρξε θύμα παραπλάνησης καθώς όπως μαθαίνουμε οι συγκεκριμένες βάρκες για τις οποίες έγινε η βράβευση του χορηγού της, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν!!!
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr από πηγές του αρχηγείου και διασταυρωμένες από στελέχη του ... πρώτου εκστρατευτικού σώματος Έβρου, το φιάσκο ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες πέρσι τον Αύγουστο κι επιστέφθηκε μόλις χθες εν χορδαίς και οργάνοις.
Μόλις έγινε η παραλαβή των φουσκωτών αυτών βαρκών, επιλέχτηκαν περίπου 120 αστυνομικοί από τους 1.800 του πρώτου εκστρατευτικού σώματος προκειμένου να τις ... "πιλοτάρουν". Οι μισοί της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και οι άλλοι μισοί της Ορεστιάδας.
Η ... "εκπαίδευση" ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε μέσα σε ... 2 μόλις ημέρες με εξίσου σημαντική καραμπινάτη παρανομία από πλευράς διοικούντων, πως κανείς από τους εκπαιδευόμενους δεν είχε δίπλωμα χειρισμού βάρκας!!! Επίσης, αυτοί που παρουσιάστηκαν ως εκπαιδευτές ήταν αμφίβολης πιστοποίησης και αυτό που επιχείρησαν να "μεταγγίσουν" μέσα σε λίγες ώρες ως τεχνική γνώση, ήταν ανεπαρκές.
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι βάρκες του χορηγού, κρίθηκαν και από τους στοιχειώδεις γνώστες ευθύς εξαρχής ως ακατάλληλες. Δεν έκαναν για ποταμούς και ιδίως για ένα ποτάμι με τις ιδιομορφίες του Έβρου. Η τότε διοίκηση ωστόσο φέρεται ότι άσκησε πιέσεις για να κάμψει τις έντονες κι επίμονες αντιρρήσεις των 110 από τους 120 υποψήφιους βαρκάρηδες με την χαρακτηριστική παρότρυνση, είναι από χορηγό και πρέπει να μπουν στο νερό.
Όσοι το αποτόλμησαν γρήγορα ... ανέκρουσαν πρύμνα, ιδιαίτερα όταν οι επαγγελματίες ιδιώτες βαρκάρηδες που βιοπορίζονται από τον ποταμό, είπαν ότι οι βάρκες δεν είναι μόνο ακατάλληλες, αλλά κι επικίνδυνες για το προσωπικό, εκφράζοντας τότε την απορία τους για το πως το αρχηγείο της Αστυνομίας εκθέτει σε τέτοιο κίνδυνο το προσωπικό της!!!
Έκτοτε οι βάρκες σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μουχλιάζουν στις αποθήκες.
Προς τί η βράβευση λοιπόν και ποια η σκοπιμότητα της;
Απορία ψάλτου βηξ...

ΥΓ: Το bloko.gr με χαρά αναμένει από το υπουργείο φωτογραφίες με διαφορετικές ημερομηνίες πλεύσης αππό τον Αύγουστο κι ένθεν που θ' απαθανατίζουν βάρκες της δωρεάς εν πλω στον Έβρο προκειμένου να τις δημοσιοποιήσουμε αποδεχόμενοι ότι οι πηγές μας είναι αρνητικά τοποθετημένες έναντι του υπουργού ή του χορηγού. Σε άλλη περίπτωση θεωρούμε ως αυτονόητο ότι το υπουργείο και το αρχηγείο οφείλουν εξηγήσεις έναντι όλων των στελεχών της Αστυνομίας, που καθημερινά ριψοκινδυνεύουν προκειμένου οι προύχοντες της Κατεχάκη να αναλώνονται σε δημόσιες σχέσεις, παράτες και τελετές.
bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.