.

Όσο συνεχίζεται η ένοχη σιωπή των κυβερνώντων και οι πολιτικές εξαθλίωσης των ενστόλων, θα συνεχίζεται κι ο αγώνας των συνδικαλιστικού κινήματος στις Ε.Δ. και στα Σ.Α ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Όσο συνεχίζεται η ένοχη σιωπή των κυβερνώντων και οι πολιτικές εξαθλίωσης των ενστόλων, θα συνεχίζεται κι ο αγώνας των συνδικαλιστικού κινήματος στις Ε.Δ. και στα Σ.Α



Οι διαχειριστές των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα επιθυμούν την περαιτέρω ηθική και οικονομική εξαθλίωση  των ένστολων  στις Ε.Δ. και στα Σ.Α.
Σύμφωνα με πληροφορίες πού δημοσιεύονται στο τύπο, στην Βουλή έρχεται  η απαίτηση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης  για να μειωθεί κατά 165 εκατομμύρια ευρώ κι όχι κατά 88 εκατομμύρια όπως προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο, το κονδύλι για την μισθοδοσία των ένστολων μέσα στο 2014, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία στις τάξεις των Σ.Α και Ε.Δ.
Μέχρι σήμερα, όπως συνέβη και στις περικοπές των μισθών κατά 78.000.000 ευρώ για το 2013, η σιωπή της κυβέρνησης επιβεβαίωνε το χαράτσι στο εισόδημα των ενστόλων.

Επίσης η μείωση των λειτουργικών δομών κατά 30-40% στα Σ.Α,  το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το 2015, η μείωση του προσωπικού και η εμφανής σε βάθος χρόνου ιδιωτικοποίηση ειδικών τομέων των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της ετοιμότητας  και επιχειρησιακής δραστηριότητας των φορέων αυτών. Τα ανωτέρω θέτουν σε κίνδυνο την προστασία, την Εθνική Άμυνα και  Ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Πολιτών  και του κράτους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι  των Σ.Α. (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Λ.Σ.) και των Ε.Δ., πρέπει να συντονίσουν ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ με κοινές ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να σταματήσουν την εξαθλίωση και την απαξίωση των ιδίων και των εργαζομένων στα Σώματα που εκπροσωπούν.
Η ένοχη σιωπή των κυβερνόντων, και η στασιμότητα στην αντίδραση πού επικρατεί  εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επεκταθεί στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Σ.Α και των Ε.Δ.
Στόχος μας, είναι η ανατροπή των πολιτικών και των διαχειριστών τους, για να σταματήσει η κατηφόρα, πού οδηγεί σε: Λαό χωρίς μέλλον και μέλλον χωρίς Λαό, με ασφάλεια πολίτη και κράτους, χωρίς εκπροσώπους.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Τάσος Μανιάτης Γενικός Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΕΑΠΣ). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.