.

Προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών σε ΦΕΚ ο νέος κανονισμός ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών σε ΦΕΚ ο νέος κανονισμός



Σε ΦΕΚ εκδόθηκε η τροποποιήση του κανονισμού που αφορούν τις προσλήψεις των εποχικών πυροσβεστών .
Συγκεκριμένα οι εποχικοί πυροσβέστες θα προσλαμβάνονται για 5 μήνες αντί για 8 που ισχύει εως τώρα.

Ακολουθεί το ΦΕΚ για τις προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών :
«Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα κάθε έτος, για την κάλυψη παροδικής φύσεως αναγκών του. Η διάρκεια της απασχόλησης των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης είναι έως πέντε (5) μήνες ετησίως. Ο αριθμός των συμβασιούχων και η διάρκεια απασχόλησης καθορίζεται κατ’ έτος με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».
2. Η παρ. 7 του άρθρου 3 του π.δ 124/2003, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ 118/2005 (Α΄ 175) και με την παρ. 3 του άρθρου 1 του π.δ 121/2007 (Α΄ 155), αντικαθίσταται ως εξής:
«Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003, (έτος αρχικής πρόσληψης) έως και σήμερα, προσλαμβάνονται εκ νέου στην Υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2013 με δυνατότητα επαναπρόσληψής τους και για τα έτη
2014 και 2015 εφόσον επιθυμούν και διαθέτουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους την προβλεπόμενη από το άρθρο 1 παρ. 2γ του παρόντος διατάγματος υγεία και ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν.
Οι ανάγκες αυτές πιστοποιούνται για κάθε ένα από τα παραπάνω έτη με πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία εκδίδεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για την περίπτωση αυτή το ανώτερο ανά κατηγορία όριο ηλικίας όπως αυτό καθορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 1 του παρόντος.
Οι ως άνω προσλαμβανόμενοι εφόσον προσκομίσουν κατ’ έτος τα προβλεπόμενα από το άρθρο 2 παρ. 2 του παρόντος έγγραφα, απαλλάσσονται από τις διαδικασίες πιστοποίησης της καλής κατάστασης της υγείας τους και τις αθλητικές εξετάσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3 παρ. 5 του παρόντος.
Κατ’ εξαίρεση οι προσλαμβανόμενοι υποβάλλονται κάθε φορά και σε αθλητικές δοκιμασίες, όταν γίνεται ειδική προς τούτο μνεία στην έκθεση αξιολόγησής τους».


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.