.

Απογραφή- αποτίμηση μιας πορείας τριών χρόνων προς την οικονομική εξαθλίωση των ένστολων πραγματοποίησε η ΠΕΑΛΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Απογραφή- αποτίμηση μιας πορείας τριών χρόνων προς την οικονομική εξαθλίωση των ένστολων πραγματοποίησε η ΠΕΑΛΣ


Απογραφή- αποτίμηση μιας πορείας τριών χρόνων προς την οικονομική εξαθλίωση των ένστολων πραγματοποίησε η ΠΕΑΛΣ, συνοδεύοντας το με ανάλογους πίνακες.
"Τρία χρόνια μνημόνια … η αλήθεια με αριθμούς! Περικοπές, εξαθλίωση, περιθωριοποίηση

Μετά από τρία μνημονιακά χρόνια, είναι πλέον σαφές ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και συνεπώς η «οικονομική εξυγίανση» πέρασε και όπως φαίνεται, θα εξακολουθήσει να περνά μέσα από την
οικονομική μας εξαθλίωση.


Μέσα από ένα κυκεώνα αδυσώπητων δημοσιονομικών, φορολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων, έχουμε οδηγηθεί σε οικονομική ένδεια και συναισθηματική «διάλυση».

Το γεγονός ότι η πολιτεία υποτιμά τόσο επιδεικτικά το έργο μας και αγνοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό επιτελείται, μόνο αγανάκτηση, πίκρα και απογοήτευση μας προκαλεί.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και προειδοποιήσεις μας για τις συνέπειες, τα αυτιά και τα μάτια τους παραμένουν ερμητικά κλειστά. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εξαθλίωση των ένστολων, η απαξίωση και η περιθωριοποίησή τους αποτελεί τραγική, πολιτική επιλογή, που οδηγεί σταδιακά στην ακινητοποίησή τους.

Σε εκείνους, που εκ του νόμου και από την πολιτεία, καλούνται να εξασφαλίσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην κοινωνία και το κράτος να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί ομαλά, συμπεριφέρονται άθλια, υποτιμητικά, απαξιωτικά.

Όμως η δημοκρατία και οι θεσμοί δεν μπορούν να υπηρετηθούν από απαξιωμένους, εξαθλιωμένους και πένητες ένστολους.

Αντί λοιπόν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις αλλά και τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων, μόλις πρόσφατα άρχισε να διακινείται ο «μπαμπούλας» των απολύσεων. Τυχαίο; Εμείς εκτιμούμε πως όχι. Πιθανώς χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσο εκφοβισμού για να υπάρχουν μικρότερες ή και καθόλου αντιδράσεις αναφορικά με ένα νέο μισθολόγιο, δυσμενέστερο του προηγουμένου, που όπως φαίνεται κτίζεται σταδιακά.

Εάν αυτός είναι ο σχεδιασμός τους, εμείς για πολλοστή φορά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα από τις εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές και τι πιθανώς να συμβεί το 2014 και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η ΠΕΑΛΣ επιχειρεί να καταδείξει με αριθμούς, το μέγεθος της φτωχοποίησης των στελεχών Λ.Σ., που ξεπερνά και τα πιο ευφάνταστα σενάρια.

Πατήστε εδώ για να δείτε τους αναλυτικούς πίνακες όπου απεικονίζονται οι μεταβολές – περικοπές των αποδοχών μας τα τρία τελευταία χρόνια και επιχειρείται μια εκτίμηση των περαιτέρω μειώσεων για το έτος 2014.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ              Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ



πηγή:πεαλς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.