.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων: Απ' τα κελιά του κ. Δένδια, στο κενό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων: Απ' τα κελιά του κ. Δένδια, στο κενό



Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων σχετικά με την πτώση μετανάστη από τον 5ο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ως «απόδραση» επιχείρησε να παρουσιάσει η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και σε κλιμάκιό μας την βουτιά στο κενό από τον 5ο όροφο του υπό απέλαση 38χρονου Μοχάμεντ Ανσάρ. Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, έπειτα από δυο μήνες παραμονής του στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης μας, ο Μοχάμεντ ζήτησε να χαράξει το δικό του δρόμο προς την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό καταδείχτηκε από την επαφή μας με τους οικείους του, με θεράποντες γιατρούς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

     Το πάθος για τη λευτεριά, είναι – συχνά – δυνατότερο απ' όλα τα κελιά: ιδίως απ' τα κελιά-κολαστήρια της «ευνομούμενης» Πολιτείας του κ. Δένδια και της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης. Της Πολιτείας εκείνης που στοιβάζει ανθρώπους επί σειρά μηνών σε χώρους που έχουν φτιαχτεί για να κρατηθεί κάποιος μόνο για μια νύχτα, και που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

     Αν τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων είναι καλύτερα ή χειρότερα από εκείνα άλλων, γειτονικών νομών, δεν έχει και τόση σημασία. Όπως δεν έχει και τόση σημασία το γεγονός πως ο αλλοδαπός που επιχείρησε «απόδραση» είχε ήδη στο ενεργητικό του μια – τουλάχιστον – απόπειρα αυτοκτονίας, και πως έφερε σχετικές ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

    Σημασία έχει πως ο κρατούμενος που αναζήτησε το δικό του δρόμο προς την ελευθερία βουτώντας απ' το παράθυρο του 5ου ορόφου, παρέμενε εκεί εδώ και δυο μήνες στα κρατητήρια, κόντρα στην ποινική νομοθεσία, τον σωφρονιστικό κώδικα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Σημασία έχει πως στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων μεταφέρθηκε αμέσως μετά την λήξη ποινής φυλάκισης για παράνομη είσοδο στη χώρα. Σημασία έχει πως τα κρατητήρια της χώρας μας έχουν μετατραπεί σε μικρές, παράνομες φυλακές. Σημασία έχει πως οι Έλληνες αστυνομικοί καλούνται να παίξουν το ρόλο δεσμοφύλακα, ψυχολόγου και γιατρού, και να διαχειριστούν παράλληλα καταστάσεις για τις οποίες ουδέποτε έχουν εκπαιδευτεί. Σημασία έχει πως στην Ελλάδα των απανωτών μνημονίων, της μονόπλευρης σκληρής λιτότητας, των αυτοκτονιών, των χαρατσιών και των λουκέτων, το κράτος παρανομεί συνειδητά σε βάρος τόσο των πολιτών του όσο και πολιτών τρίτων χωρών, κι έπειτα πέφτει απ' τα σύννεφα και διενεργεί ΕΔΕ και προανακρίσεις όταν έχει τελεστεί το – προφανώς αναμενόμενο – μοιραίο.


     Στην Ελλάδα της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, ο σεβασμός στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ή έχει ανασταλεί, παρέα με τα εργασιακά δικαιώματα; Ένα ερώτημα στο οποίο δεν πρόκειται να απαντήσει η προανάκριση και η ΕΔΕ που διατάχθηκαν με φόντο την βουτιά στο κενό του αλλοδαπού. Η κοινωνία των πολιτών είναι εκείνη που πρέπει να απαντήσει: και πρέπει να δώσει την απάντηση αυτή άμεσα. 


πηγή:left

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.