.

Resistance Festival 21,22 και 23 Ιουνίου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Resistance Festival 21,22 και 23 Ιουνίου


Εξι χρόνια συνέυρεσης, δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών όχι μόνο σε ελλαδικό αλλα και διεθνές επίπεδο και παράλληλα μια πολιτιστική καλοκαιρινή συνάντηση συνθέτουν το φεστιβάλ που πλαισιώνεται από πολλή μουσική.
Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, Resistance Festival, στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, το τριήμερο Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013.
Εξι χρόνια συνέυρεσης, δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών όχι μόνο σε ελλαδικό αλλα και διεθνές επίπεδο και παράλληλα μια πολιτιστική καλοκαιρινή συνάντηση συνθέτουν το φεστιβάλ που πλαισιώνεται από πολλή μουσική.

Στο γιορταστικό τριήμερο συμμετέχουν Ελληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, προκειμένου να καταθέσουν στην πολιτιστική γιορτή το δικό τους μελωδικό νόμισμα.

Μουσικό πρόγραμμα
Κεντρική Σκηνή
Παρασκευή 21/6
Nightstalker
The Last Drive
Dj set Polly B
Σάββατο 22/6Baba Zula
Lemonostifel
Κυριακή 23/6Χρήστος Θηβαίος & Mr. Highway Band
Encardia
Ital Light

Γνωριμία με τους καλλιτέχνες

NightstalkerΑπό τη μια η γνήσια rock ‘n roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια, τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσαν το στίγμα τους, και με την κυκλοφορία του πρώτου album ‘SideFx’ (Hitch Hyke) έκαναν μεγάλη αίσθηση στη rock σκηνή.
Η μεγάλη καταξίωση ήρθε με το δεύτερο album ‘Use’ (FM Records), η οποία τίναξε στα ύψη την δημοτικότητα της μπάντας. Το 2000 η μπάντα κυκλοφόρησε το “The Ritual”, το τρίτο κατά σειρά και πλέον σκοτεινό ψυχεδελικό άλμπουμ που έχουν ποτέ συνθέσει. Λίγα χρόνια μετά, το 2004, ακολούθησε το πετυχημένο άλμπουμ ‘Just a Burn’ (Mad Prophet/Nasoni), το οποίο τους χάρισε την αναγνώριση και πολύ περισσότερους fan. Το 5ο άλμπουμ τους, με τίτλο "Superfreak", κυκλοφόρησε το 2009 από την αμερικάνικη ‘cult’ εταιρία Meteorcity.
Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε από το αμερικανικό label “Small Stone” το καινούριο άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο ‘Dead Rock Commandos’.

The Last Drive Ένα χρόνο από την κυκλοφορία του E.P. “News from Nowhere” και τα εκρηκτικά live που ακολούθησαν, οι Last Drive έρχονται στο Resistance Festival με νέο κιθαρίστα, έπειτα από τη φιλική αποχώρηση του Θάνου Αμοργινού.
Πρόκειται για τον Στέφανο (Screaming Fly, Keep Shelly in Athens), εξαιρετικό μουσικό και δραστήριο μέλος της underground σκηνής, που έρχεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να συμπληρώσει την ξεχωριστή χημεία της μπάντας.

ΒaΒa Ζula Το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικής avant-garde σκηνής, με τη μίξη παραδοσιακής τουρκικής μουσικής με ηλεκτρονικούς ήχους, dub και reggae.
Παίζουν και darbuka αλλά και ηλεκτρικό saz, ή αλλιώς κάτι σαν το τούρκικο μπουζούκι, ένα όργανο-σύμβολο της τουρκικής μουσικής παράδοσης, που πάει τόσο παλιά πίσω στο χρόνο, όπως πάνω-κάτω το ney για τους Σούφι, ή το κλαρινέτο για τους τσιγγάνους της Τουρκίας.
Όλα αυτά συνθέτουν τον ήχο που έχει χαρακτηριστεί ως “istanbul psychedelia”, ένα είδος oriental dub μουσικής, που παραπέμπει περισσότερο στα τέλη των sixties, παρά σε σημερινά ιδιώματα.

Lemonostifel Το ταξίδι ξεκίνησε με φόντο την Καστοριά. O Γαβρίλος βρίσκει τον Χάρη και με παρέα το τσέλο της Εύης γίνεται το πρώτο demo. Επειδή όμως στους τρεις, ενίοτε και τέταρτος χωρά, η παρέα μεγάλωσε με την κιθάρα του Νέστορα. Κι όπως τα χρόνια περνούν και φεύγουν, μα πάντα κάτι μας αφήνουν, έτσι πέρασαν κι ο Γιώργος Τόλιος (τύμπανα), ο Χρήστος Τσαπράζης (κόντρα μπάσο), ο Δημήτρης Μπασλάμ (ακουστικό μπάσο), ο Θάνος Σιδέρης (μπάσο κλαρίνο).
Σύντομη παύση εργασιών και τα φουγάρα του Lemonostifel ζωντανεύουν και πάλι, αυτή τη φορά με τους Πάνο Μάνου (μπάσο), Χάρη Βορεάδη (τύμπανα), Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Νίκο Μαγνήσαλη (κρουστά), Νέστορα Καποδίστρια (κιθάρα) και Γαβρίλο Χρυσικόπουλο (κιθάρα, τρομπέτα, μπουζούκι).
Live έρχονται, θεατρικά φεύγουν κι ο άνεμος των Lemonostifel οδηγεί στη Λάρισα, όπου με ηχολήπτη τον Χρήστο Μέγα ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος, στο στούντιο του Θ. Παπακωνσταντίνου.
Το καλοκαίρι φεύγει, παίρνοντας μαζί του τον Μιχάλη και φέρνοντας τον Νίκο Παπαϊωάννου στο τσέλο, τον Βαγγέλη Βραχνό στην τρομπέτα και καινούρια κομμάτια που περίμεναν τον Τίτο Καρυωτάκη και το Χρήστο Χαρμπίλα για να γίνει η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου με την εταιρία τους, all together now.
Τρίτος δίσκος στα σκαριά με τραγούδια χωρίς λόγια και μουσικές ιστορίες με μεσογειακο-βαλκανικά στοιχεία που μπλέκονται με ροκ, πάνκ και τζαζ ατμόσφαιρες!

Χρήστος Θηβαίος & Mr Highway Band Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδοποιός με την καινούρια του παρέα, τους ταλαντούχους κι ανερχόμενους Mr Highway Band, παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια παράσταση όπου τα αγαπημένα από όλους τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου μπλέκονται αρμονικά και με πρωτότυπο τρόπο με country, blues και rock μελωδίες.
Οι διαχρονικές επιτυχίες του, παιγμένες με το ύφος των Mr Highway Band, τραγούδια απ' την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, "Is that myself," και ενδιαφέρουσες διασκευές κλασικών κομματιών της ξένης rock, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο παζλ που αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα.

EncardiaΟι Encardia, ξεπερνώντας όπως πάντα τα όρια της γιορτής αλλά και των εκπλήξεων, υπόσχονται μια μοναδική βραδιά, καθώς ήταν και παραμένουν ασυγκράτητοι μουσικοί και αεικίνητες χορεύτριες, που τραγουδούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν μοναδικά μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας.
Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα και νταούλια, με τραγούδια, χορούς και θρύλους του ιταλικού Νότου, οι Εncardia υπόσχονται μία εκρηκτική νύχτα γεμάτη κέφι και χορό.

Ital Light Εξι πολυφωνικοί και πολυρυθμικοί νοματαίοι, από τελείως διαφορετικές μουσικές και γεωγραφικές προελεύσεις, αψηφούν τη βορειοδυτική βροχή και καταχνιά των Ιωαννίνων και φέρνουν τον ήλιο με το ζόρι, αποφασίζοντας την άνοιξη του 2010 να φτιάξουν μια Roots Reggae μπάντα!!!
Πέρασαν τρία χρόνια, με πολλές συναυλίες, συνεργασίες και συμμετοχές και ακόμη αλωνίζουν τη χώρα φορτωμένοι με τα όργανα και τον εξοπλισμό τους.

Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Αθήνα
Ωρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: Ανεργοι - 2 ευρώ | Γενική είσοδος - 5 ευρώ | 3ήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ

http://www.resistancefestival.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.