.

Παραδίδουμε στα παιδιά μας μια Χώρα με προβλήματα, προβλήματα και προβλήματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Παραδίδουμε στα παιδιά μας μια Χώρα με προβλήματα, προβλήματα και προβλήματα






του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκη

Σε αναμονή για την υλοποίηση της δέσμευσης περαιτέρω περικοπών της τάξης των 88,2 εκατομμυρίων ευρώ από το μισθολογικό κόστος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επαναλαμβάνονται, από διαφόρους, φράσεις ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αντέχουν άλλες περικοπές και χρειάζεται ανάχωμα σε αυτές, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπειά τους, η οποία θίχτηκε βάναυσα.

Για ποιες περικοπές, άραγε, μιλάνε; Για τα 88,2 εκατομμύρια του 2014 ή νέες; Έχουν δεσμευτεί ή όχι να εφαρμοστούν αυτές; Μας λένε αλήθεια ή ψέματα; Ποιοι να φτιάξουν το ανάχωμα; Εμείς ή αυτοί; Απέναντι σε ποιους; Υπάρχουν ή όχι νεφελίμ; Μας αγαπάνε ή όχι οι ελοχίμ; Είναι μαζί μας ή είναι απέναντί μας;

Η απάντηση είναι γνωστή και μία και τη μάθαμε πολύ καλά. Δεν ακούμε τίποτα, δεν πιστεύουμε τίποτα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, πλέον, έχουν και μυαλό και γνώση. Αποκτούν δύναμη. Συσπειρώνονται στις Ενώσεις τους και τις δυναμώνουν, σε πείσμα και αντίθεση κάποιων που προσπαθούν με τη λάσπη, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό να αναχαιτίσουν αυτό που έρχεται. Και έρχεται. Ναι, είναι μαζικό και δυναμικό. Στο χέρι μας είναι εάν θα το ακολουθήσουμε ή θα το αφήσουμε να μας προσπεράσει. Η ενότητά μας είναι αυτό που τους φοβίζει και αυτό θα τους δώσουμε.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η τακτική της λάσπης και του κυνηγητού είναι η καλύτερη διαφήμιση και ενίσχυση των δυνάμεων του κυνηγημένου. Μας αρέσει αυτό και προσκαλούμε να το συνεχίσουν. Μάλλον ή δεν το καταλαβαίνουν ή δεν ξέρουν να το διαχειριστούν. Εδώ είμαστε, όμως, για να τους εκπαιδεύσουμε, εάν μας το ζητήσουν. Αυτό είναι που μας δυναμώνει.

Τίποτα δεν έχουμε να χάσουμε πλέον. Ακόμη και να κερδίσουμε κάτι εμείς, θα είναι πρόσκαιρο και επιφανειακό. Το μέλλον των παιδιών μας, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι εξασφαλισμένο. Τους παραδίδουμε αβεβαιότητα, κατάθλιψη και απογοήτευση. Μια Χώρα υποθηκευμένη με προβλήματα, προβλήματα και προβλήματα. Τα καταδικάζουμε να ζήσουν με αυτά. Παραπέμπουμε την επίλυσή τους στο αβέβαιο μέλλον με ευχολόγια και σταυροκοπήματα.

Κι όμως η λύση βρίσκεται δίπλα μας. Στο διπλανό μας, στο γείτονά μας.

πηγή:sysmed

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.