.

ΔΑΝΕΙΑ στρατιωτικών: ασήκωτο βάρος εξώδικα κατασχέσεις και ουδείς ασχολείται ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΑΝΕΙΑ στρατιωτικών: ασήκωτο βάρος εξώδικα κατασχέσεις και ουδείς ασχολείται



Ποιος θυμάται την επιτροπή που υποτίθεται ότι θα έδινε λύση -έστω προσωρινή- στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί με τα δάνειά τους; Η τύχη της επιτροπής απλά ...αγνοείται και επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν ότι επρόκειτο για ένα ακόμη “επικοινωνιακό τέχνασμα”. Να θυμίσουμε ότι η περίφημη συνάντηση του τότε ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου με εκπροσώπους τραπεζών πάει...πολλούς μήνες πίσω.

Τα δάνεια όμως πνίγουν πάρα πολλούς στρατιωτικούς. Και είναι ενδεικτικό ότι σε έγγραφό της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, περιγράφεται μια κατάσταση δραματική:

“ Το τελευταίο διάστημα, μεγάλος αριθμός συναδέλφων γνωρίζουν, στις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών και στο Σύνδεσμό μας, ότι δέχονται εξώδικα και διαταγές πληρωμής, καθώς και άνευ προηγουμένου οχλήσεις από εταιρίες ενημέρωσης οφειλών και συνεργαζόμενα με αυτές δικηγορικά γραφεία, εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των δανείων που αυτοί έλαβαν, φέρνοντάς τους, πλέον, στα όρια της απόγνωσης που εντείνεται μάλιστα με τη φημολογία περί άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από το έτος 2014 με την πώληση των δανείων σε ξένους οίκους. 

Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται επιτακτική η άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση του ανωτέρω προβλήματος για ανακούφιση των Ελλήνων στρατιωτικών”.

‘Εχει ασχοληθεί κάποιος, μετά από την φωτογραφία που βγήκε από εκείνη -προ μηνών- σύσκεψη όπου αποφασίστηκε “να κάνουμε μια επιτροπή να το συζητήσουμε”; Όχι.

Έχει απασχολήσει αυτό το θέμα την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ με την λογική της πίεσης στην πολιτική ηγεσία; Αναμένουμε μια απάντηση που θα διαψεύδει το όχι που φωνάζει η πραγματικότητα.



    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.