.

350 ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

350 ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!

140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Η απόφαση για την οριστική διαθεσιμότητα-απόλυση όλων των εργαζομένων του ΥΠΕΘΑ -Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-(350 ατόμων ΓΕΣ,ΓΕΝ,ΓΕΑ,ΓΕΕΘΑ) κατηγορίας ΣΕΙΔ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου) και ΣΕΙΔΑΧ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) είναι οριστική.
Εκπρόσωποι του ΣΙΠΝΣ ( Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας) ανέφεραν στην iskra ότι το αντίστοιχο προσωπικό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας που βγαίνει σε διαθεσιμότητα. δηλαδή απόλυση είναι περίπου 140 άτομα, κατηγορίας ΣΕΙΔΑΧ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως μας είπαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ν.Σ. Νοράϊρ Κεφαλιάν και ο Γραμματέας Ηλιάδης Νεκτάριος, ότι το προσωπικό που απολύεται κατέχει καίριες θέσεις σε σπάνιες και εξαιρετικά εξειδικευμένες ειδικότητες, ενώ ο μέσος όρος ετών εργασίας στον ναύσταθμο είναι τα 30 χρόνια. Σχολίασαν δε την πιθανότητα να δοθούν τελικά οι εργασίες αυτές σε εργολάβους-ιδιώτες.

Συνολικά η πλειονότητα των υπο απόλυση εργαζομένων ΣΕΙΔ κατέχουν καίριες θέσεις (ναυστάθμους, νοσοκομεία, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες όλων των επιτελείων κλπ). Ολοι  οι Ειδικοί Επιστήμονες και των τεσσάρων  Όπλων είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ. Όλο σχεδόν το τεχνικό και εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων  και των δυο Ναυστάθμων του ΠΝ είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.
Πέραν απί την προσωπική  αγωνία για το υπο απόλυση προσωπικό, τίθεται γενικότερο ζήτημα λειτουργίας, καθως οι άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία γενικά των Ε.Δ.  θα είναι πολυ μεγάλες και τα κενά των απολυμένων δυσαναπλήρωτα.
Οι εργαζόμενοι στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας συμμετέχουν στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σε συννενόηση με τους εργαζόμενους στον Ναύσταθμο Κρήτης, για κοινούς αγώνες, μέχρι την τελική δικαίωση
Η iskra παραθέτει την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με το θέμα των παράνομων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων προσωπικού στο Υπ. Εθνικής Άμυνας.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!
Καταγγέλλουμε τις εκατοντάδες αυθαίρετες, παράνομες και πραξικοπηματικές διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζόμενων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αποτελεί μέγιστη βαρβαρότητα να μένουν στον «αέρα» και να πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο αναντικατάστατοι εργαζόμενοι, που δούλευαν μέσο όρο 30 χρόνια, όπως οι εργαζόμενοι στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Οι αυθαίρετες και πραξικοπηματικές αυτές διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν καταστρέφουν μόνο ανθρώπινες ζωές και οικογένειες αλλά και υποσκάπτουν καίρια την αμυντική θωράκιση της χώρας, στερώντας και τα τρία όπλα από πολύτιμο, έμπειρο και αναντικατάστατο προσωπικό.
Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει άμεσα τις διαθεσιμότητες-απολύσεις προς αποκατάσταση και της εύρυθμης λειτουργίας κρίσιμων τομέων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση, ως κυβέρνηση της Αριστεράς, θα αποκαταστήσει την αδικία και θα επαναπροσλάβει όσους ανάλγητα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πετάει στο δρόμο.

Ρεπορτάζ Iskra.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποβαθμίζουν και την Εθνική Άμυνα για να περάσουν τα σκοτεινά σχέδια τους.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.