.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Να μην υπογραφεί καμία απόλυση πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Να μην υπογραφεί καμία απόλυση πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας απολύσεων πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που δεν είναι μόνο αυθαίρετες και χωρίς κριτήρια, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία κρίσιμων μονάδων και υπηρεσιών




Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Μέλη του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. Θοδωρής Δρίτσας, Α΄Πειραιά και Νησιών, Γιώργος Βαρεμένος, Αιτωλοακαρνανίας, Αγνή Καλογερή, Σάμου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αχαϊας κατέθεσαν σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις οποίες ζητούν να μην υπογραφεί καμία απόλυση πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι επίκεινται απολύσεις πολιτικών υπαλλήλων με υψηλά μορφωτικά και επαγγελματικά προσόντα, οι οποίοι υπηρετούν σε μονάδες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες εδώ και χρόνια. Αποτέλεσμα των απολύσεων αυτών θα είναι η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας κρίσιμων μονάδων και υπηρεσιών, όπως είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η Υδρογραφική Υπηρεσία (ΥΥ), ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας, η 131 Σμηναρχία Μάχης στο Άκτιο (FOB Aκτίου), το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού (ΓΕΤΕΝ), υπηρεσίες στρατιωτικών νοσοκομείων και άλλες.

Το ανησυχητικότερο είναι ότι μετά την θέση σε ισχύ της «τροπολογίας Μητσοτάκη» για την τροποποίηση των Οργανισμών φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, οι απολύσεις αυτές είναι εξαιρετικά πιθανό να συνοδεύονται από καταργήσεις οργανικών θέσεων σε μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων συλλογικών οργάνων των Γενικών Επιτελείων !

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην υπογραφεί καμία απόλυση, να αποκατασταθεί άμεσα η εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να συγκληθεί η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη κατάργηση οργανικών θέσεων και για οποιαδήποτε απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης και της αναφοράς, στο οποίο περιέχεται αναλυτική τεκμηρίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, επισυνάπτονται.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/8/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.