.

Εν.Αστυνομικών Ροδόπης: Μαύρη επέτειος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Εν.Αστυνομικών Ροδόπης: Μαύρη επέτειος



Ανακοίνωση Της ΕΑΥΡ Κυριακή 04.08.2013
Πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον, συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την αποφράδα ημέρα της 04-08-2012, όταν με μία αιφνιδιαστική και άνευ προηγούμενης ενημέρωσης ή διαλόγου με τους τοπικούς φορείς,
απόφαση της Ηγεσίας μας, μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής μετατράπηκε σε Κέντρο Φύλαξης μη νόμιμων Αλλοδαπών.
Μέσα σε μία νύχτα συντελέστηκε ο «βιασμός» του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Αστυνομίας και με πρόχειρες διαδικασίες αυτό μετατράπηκε σε Φυλακή !!!!!!!
Άμεση, μαζική και ρητή η εναντίωση της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών πολιτικών - αυτοδιοικητικών και όλων των θεσμικών παραγόντων, αλλά και της Ένωσής μας, που εκδηλώθηκε το βράδυ εκείνο, με ειρηνική και κόσμια  διαμαρτυρία έξω από το χώρο του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, όπου σύσσωμοι δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην τελούμενη προσβολή του πολιτισμού και της Δημοκρατίας (και μάλιστα στην χώρα που αυτή τα «γέννησε»), ενώ παράλληλα κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τραγικές αρνητικές συνέπειες που θα είχε η μετατροπή σε αστυνομικά κρατητήρια, χώρων που δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφάλειας για τον σκοπό αυτό.
Δυστυχώς η κόσμια και ειρηνική διαμαρτυρία μας, δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα…. να ευαισθητοποιήσουμε, δηλαδή, έστω και την τελευταία στιγμή τους λαμβάνοντες τις αποφάσεις ώστε να αντιληφθούν τους κινδύνους  που ανέκυπταν από το εγχείρημά τους  και να ανακαλέσουν την απόφασή τους, προστατεύοντας ως οφείλουν τόσο την αμιγή και απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος όσο και την εργασιακή ασφάλεια των αστυνομικών…….
Άμεση όμως ήταν η προσωπική δέσμευση του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  ενώπιον της Ελληνικής Βουλής  αλλά και του Ελληνικού λαού, ότι η λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης Αλλοδαπών στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, θα είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ.
Μετρώντας σήμερα ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ο απολογισμός δεν είναι καθόλου ευχάριστος……
Μεγάλες καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις που κόστισαν χιλιάδες ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες και πέντε τραυματίες αστυνομικοί κατά την προσπάθεια διαχείρισης της μεγάλης εξέγερσης των μεταναστών την 23-11-2012, εκδήλωση κρουσμάτων φυματίωσης και λεπτοσπείρωσης  σε κρατούμενους μετανάστες, έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με όσους κινδύνους αυτό εγκυμονεί για τους μετανάστες, για τους αστυνομικούς και για την Δημόσια Υγεία, απασχόληση μεγάλου μέρους της ήδη ελλιπούς αστυνομικής δύναμης της Α.Δ. Ροδόπης για τη λειτουργία της νέας Υπηρεσίας (με σαφή αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική αστυνόμευση, αφού ανέβηκαν οι δείκτες εγκληματικότητας στην περιοχή μας), ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων μας από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις που αποσπώνται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και με έξοδα Δημοσίου  στην Α.Δ. Ροδόπης,  προκειμένου για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Κ.Φ.Α. Κομοτηνής…………
Όλα αυτά αποτελούν τις παρενέργειες του εγχειρήματος που εμείς απευχόμασταν,  όμως ήμασταν βέβαιοι ότι θα επέλθουν.
Αναλογιζόμαστε….. ποιό ήταν τελικά το «κέρδος» και ποιά τα θετικά αποτελέσματα στο Εθνικό μας συμφέρον που η Ηγεσία μας προσδοκούσε ; ; ; ;  Όταν, ενώ διαδραματίζονται όλα τα ανωτέρω, συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος νόμιμος χρόνος κράτησης των μη νόμιμων μεταναστών και ενώ οι πρώτοι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι (άραγε πόσοι από τους 800 αρχικά κρατούμενους μετανάστες συμμετείχαν στη διαδικασία οικειοθελούς επαναπατρισμού;;;)…… συνεχίζονται άλλες συλλήψεις και μεταφορά των κρατουμένων στο συγκεκριμένο χώρο όπου πιθανά κι αυτοί στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι μετά από ένα χρόνο κράτησής τους σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και αποτελούν πηγή έκθεσης των αστυνομικών σε μη οφειλόμενο κίνδυνο της υγείας τους και της εργασιακής τους ασφάλειας……!!!!!!
Καλούμε τους υπευθύνους να αξιολογήσουν τα  «οφέλη» και τις «απώλειες» και να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα και την αποδοτικότητα του εγχειρήματός τους.
Τέλος σε κάθε περίπτωση, επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δέσμευση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  περί προσωρινότητας της λειτουργίας του Κ.Φ.Α. Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής  και τον καλούμε να επισπεύσει την υλοποίηση αυτής, επαναφέροντας και προστατεύοντας την αμιγή και απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, διότι διαφορετικά θα ερμηνεύσουμε ότι οι υποσχέσεις αφορούσαν «Παρηγοριά στον άρρωστο ….μέχρι να βγει η ψυχή του!!!».
                    
                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

 
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.