.

Αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Ανατ.Μεσόγειο. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Ανατ.Μεσόγειο.

Φωτογραφία: Επιθεώρηση του Ισραηλινού στόλου

Περισσότερες φωτογραφίες:
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΩΣ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»
ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ!
Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ πραγματοποιούν απόκοινού μεγάλη αεροπορική άσκηση στην Ανατ.Μεσόγειο και σε μεγάλο βάθος τη δεύτερη εβδομάδα τουΣεπτέμβρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό σενάριο της άσκησης είναι η συνένωση στην πράξη των εναέριων χώρωνΕλλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και η πραγματοποίησή της με πραγματικά πυρά, με ανεφοδιασμούς εν πτήσει και σε «πραγματικές» πολεμικές συνθήκες.
Στρατιωτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η άσκηση αυτή είναι ιδανική για την αεροπορική προετοιμασία του Ισραήλ για επιχειρήσεις μεγάλης απόστασης που θα στοχεύουν και στον αεροπορικό βομβαρδισμό του Ιράν.
Από την άλλη μεριά, Αθήνα και Λευκωσία εμφανίζουν την άσκηση ως ένδειξη της «προστασίας» του Ισραήλ απέναντι σε ενδεχόμενες απειλές και πιέσεις της Τουρκικής πλευράς, ιδιαίτερα ενόψει αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Έγκυρες πηγές τόνιζαν την ανεδαφικότητα και τον επικίνδυνο χαρακτήρα μιας αντίληψης σε Αθήνα και Λευκωσία, η οποία επιχειρεί να στηρίξει στρατιωτικά τις ενεργειακές επενδύσεις και όχι μόνο, στη συνδρομή του Ισραήλ.
Στο μεταξύ, ήδη, η είδηση της αεροπορικής άσκησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά του ψευδοκράτους των κατεχομένων, σχετικές αρνητικές δηλώσεις έκανε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουτλάι Ερκ, ενώ η άσκηση αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα εχθρικά από τον Τουρκικό τύπο.
Η όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση Ελλάδας και Κύπρου στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα στην περιοχή μας δεν προσφέρει ασφάλεια αλλά μπορεί να καταστήσει Αθήνα και Λευκωσία το εύκολο λάφυρο στο τριγωνικό παιχνίδι ΗΠΑ – Ισραήλ – Τουρκίας.
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ
Στο μεταξύ, την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, φαίνεται πως ζητούν επισήμως πλέον οι Ρώσοι για μεταστάθμευση των μαχητικών και πιθανώς των κατασκοπευτικών τους αεροσκαφών.
Πρόκειται για μία βάση προνομιακή στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με την οποία φλερτάρουν τόσο η Γερμανία, όσο και η Γαλλία.
Στην Κύπρο, στην περιοχή της Επισκοπής λειτουργεί ακόμα μία αεροπορική βάση υπό πλήρη βρετανικό έλεγχο και με πλήρη βρετανική κυριαρχία, όπου σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη τηςRAF.
Η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, παράλαβε το ρωσικό αίτημα, εμφανίζεται άκρως επιφυλακτική λόγω δεσμεύσεών της προς τις ΗΠΑ, απέφυγε να απαντήσει άμεσακαι αναμένεται ότι επίσημη απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο κατά την επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη στη Μόσχα


Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα Iskra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.