.

Βούτηξε στο κενό για να λευτερωθεί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βούτηξε στο κενό για να λευτερωθεί



 Άλλο ένα απονενοημένο διάβημα μετανάστη στο παράνομο, σύμφωνα με την Ε.Ε., Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου


   Η πολιτεία κωφεύει στα τραγικά συμβάντα, ενώ αποκρύπτονται από την αστυνομία τα καθημερινά μικροεπεισόδια



Της Τζένης Σουκαρά
    Πόσο θάρρος ή πόση απελπισία συγκεντρώνεται μέσα στην ψυχή ενός ανθρώπου ώστε να επιχειρήσει «βουτιά στο κενό» ως μοναδικό δρόμο προς την ελευθερία; Αλλο ένα δράμα, μέσα στα πολλά που εξελίσσονται καθημερινά στο Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου, σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί, όταν ένας Αφγανός κρατούμενος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον πρώτο όροφο κτιρίου του Κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αφγανός αναρριχήθηκε στα κιγκλιδώματα του παραθύρου του πρώτου ορόφου κι έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα και να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου σε κρίσιμη κατάσταση.
    Αιτία του απονενοημένου διαβήματος; Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άντεχε άλλο την πολύμηνη παραμονή του στο Κέντρο.
     Το Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου στις 23 Αυγούστου έκλεισε έναν χρόνο λειτουργίας και, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 8 απόπειρες αυτοκτονίας, τρεις εξεγέρσεις και ένας θάνατος. Καθημερινά σημειώνονται μικροεπεισόδια και τραυματισμοί που πολλές φορές αποκρύπτονται από την αστυνομία. Εναν χρόνο μετά την αιφνίδια και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., παράνομη μετατροπή του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου, αφού αυτό βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, η πολιτεία κωφεύει στα τραγικά συμβάντα, καταγράφοντας απλώς αριθμούς, μετατρέποντας τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας σε αποθήκη ψυχών και σωμάτων, καταπατώντας ουσιαστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα κι έξω από τα κάγκελα.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σκηνικό τρόμου που δημιουργήθηκε γύρω από το στρατόπεδο της Κορίνθου την περασμένη Πέμπτη, όταν από βλάβη της ΔΕΗ υπήρξε γενικό μπλακ άουτ στην πόλη. Τα ουρλιαχτά και οι κραυγές των έγκλειστων μεταναστών έσκιζαν τον αέρα και τις ψυχές όσων επιμένουν να θυμούνται πως εκεί μέσα υπάρχουν άνθρωποι.

Εξι απόπειρες αυτοκτονίας

     Ηδη από τον Απρίλιο, με αφορμή τις έως τότε 6 απόπειρες αυτοκτονίας στην Κόρινθο, το ΚΕΕΡΦΑ είχε αναδείξει την παρόμοια απόπειρα ενός άλλου κρατουμένου ο οποίος, πηδώντας στο κενό, κινδύνευσε με ακρωτηριασμό, αναφέροντας και συγκεκριμένα στοιχεία για τα μαρτύρια των ανθρώπων χωρίς χαρτιά.
    «Αλόγιστη χρήση χημικών ακόμη και μέσα στους θαλάμους τους, με ξυλοδαρμούς απέναντι σε κάθε είδους διαμαρτυρία. Kαι σαν να μην έφτανε αυτό, ακολουθεί και παραπομπή στις εισαγγελικές αρχές με ψευδείς κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αντίσταση κατά της αρχής».
    Τώρα, με την απάνθρωπη και κυνική απόφαση συνέχισης της παράνομης κράτησης ανθρώπων σε στρατόπεδο χειρότερο από φυλακή και με τη στέρηση για μέρες ακόμα και του προαυλισμού τους, η πολιτεία είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να μετρά αυτοκτονίες, αν φυσικά ασχολείται και με αυτό το μέτρημα.

efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.