.

Ενεργειακό μνημόνιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη βούλα των ΗΠΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ενεργειακό μνημόνιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη βούλα των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενζαμίν Νετανιάχου
Ελλάδα και Κύπρος, δορυφόροι στα γεράκια του Ισραήλ.
"Ιστορικό" Χαρακτηρίζει το μνημόνιο το Ισραήλ !

Ερήμην της Βουλής, χωρίς καμιά ενημέρωση του ελληνικού λαού και με διεργασίες παρασκηνίου, υπογράφηκε την Πέμπτη (8/8/2013) στη Λευκωσία, ανάμεσα σε ΕλλάδαΚύπρο και Ισραήλ,μνημόνιο συναντίληψης για θέματα ενέργειας καιυδάτινων πόρων (και ίσως όχι μόνο). Το μνημόνιο αυτό βρίσκει την ενθάρρυνση της ΕΕ και διαμορφώθηκε υπό την καθοδήγηση, τηνομπρέλα και την επικυριαρχία των ΗΠΑ και των εταιρειών τους.
Γεγονός «ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων μεταξύ της χώρας του, της Κύπρου και της Ελλάδας.
Ο χαρακτηρισμός αυτός από την πλευρά του Ισραήλ για το μνημόνιο, του οποίου το περιεχόμενο είναι άγνωστο στον ελληνικό λαό, είναι απόλυτα δικαιολογημένος, αφού με το μνημόνιο αυτό ενισχύεται η δορυφοροποίηση Αθήνας και Λευκωσίας στο Τελ Αβίβ. Και ενισχύεται από τα πράγματα αλλά και επί της ουσίας, μιας και το μνημόνιο αυτό έχει πολιτικό χαρακτήρα και πλευρές με στρατιωτική διάσταση που άπτονται κρίσιμων θεμάτων ασφάλειας.

Το μνημόνιο αυτό δεν αφορά απλώς την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους, αλλά στην ουσίααντιπροσωπεύει την πρόσδεση Ελλάδας και Κύπρου στον πολιτικό αμερικανοισραηλινό άξονα ασφάλειας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το μνημόνιο θα υπογραφεί αύριο 8/8, από τον κ. Σαλόμ, τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Σαλόμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κύπριο υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Νίκο Κουγιάλη, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων, όπως επίσης και του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.
Σημείωσε, επίσης, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες.
Ο Κύπριος υπουργός ανέφερε, από την πλευρά του, ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία Κύπρου - Ισραήλστον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού στη γεωργία.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΟΣ

Πηγή: Εφημερίδα Iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.